Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MAX VAN EGMOND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

max van egmond

Periode

01-02-1936 - heden

Genre

barok, bas-bariton, hedendaags, klassiek, opera

Online

Officiële website

Max van Egmond

Met vijfenveertig jaren van concerten over de hele wereld en een belangrijke lespraktijk in binnen- en buitenland kan Max van Egmond bogen op een bijzondere staat van dienst. Met name door zijn uitvoeringen en opnamen van de vocale composities van Johann Sebastian Bach heeft hij zich op bijzondere wijze ...
Volledige biografie...

Instrumenten

bas-bariton

Genoemd in de biografie van

1969   Nelly van der Spek
1970   Marjanne Kweksilber
1973   Marius van Altena
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Max van Egmond

Met vijfenveertig jaren van concerten over de hele wereld en een belangrijke lespraktijk in binnen- en buitenland kan Max van Egmond bogen op een bijzondere staat van dienst. Met name door zijn uitvoeringen en opnamen van de vocale composities van Johann Sebastian Bach heeft hij zich op bijzondere wijze onderscheiden. Zijn repertoire strekt zich uit van barok tot hedendaags, met een voorkeur voor oude muziek. Vooral zijn uitvoeringen en opnamen van de vocale composities van Bach zijn van bijzonder hoge kwaliteit. Van Egmond werkt samen met vele internationaal bekende dirigenten, instrumentalisten en zangers. Hij heeft tevens naam gemaakt als coach van zangers en sprekers en als docent van masterclasses bij de zomeracademie voor Oude Muziek in Oberlin (Verenigde Staten) en in Mateus (Portugal). Ook heeft hij deelgenomen aan vele examencommissies en jury's.

1936

Max Rudolf van Egmond wordt op 1 februari 1936 te Semarang, Java (voormalig Nederlands Indië) geboren.

1946 - 1954

Het gezin Van Egmond verhuist naar Hilversum, Nederland. Na het eindexamen HBS-A studeert Max aanvankelijk psychologie en sociologie aan de Universiteit van Utrecht. Hij neemt les bij zangpedagoge Tine van Willigen-de Lorme in Hilversum en bij Anthon van der Horst. Op achttienjarige leeftijd wordt Van Egmond lid van het koor van de de Nederlandse Bachvereniging in Naarden en maakt hij zijn professionele debuut met uitvoeringen van de Mattheüs-passie.

1956 - 1959

Door zijn goede dictie en welluidende stem wordt Max van Egmond nieuwslezer bij de Radio Nieuwsdienst van het ANP.

1959

Max van Egmond is een van de prijswinnaars van het Vocalistenconcours in 's-Hertogenbosch en van het internationale vocalistenconcours in Brussel. Deze successen vormen het begin van een belangrijke grote internationale carrière. Op 19 september geeft hij zijn eerste officiële zangrecital in het Haags Gemeentemuseum.

1964 - 1965

Max van Egmond wint de tweede prijs bij de Internationaler Musikwettbewerb der Rundfunkanstalten der Bundesrepublik Deutschland in München. Hij zingt de baritonpartij van de opera-buffa van Jurriaan Andriessen 'Het zwarte blondje', geschreven voor de stichting Schoolconcerten. Vanaf 1965 zingt hij bij Bach-opnames van Telefunken onder leiding van Gustav Leonhardt, Nikolaus Harnoncourt en Frans Brüggen.

1969

Voor de grammofoonplaat 'Songs of the Baroque Era' ontvangt Van Egmond zijn eerste Edison.

1972 - 1995

Max van Egmond is docent zang en interpretatie aan het Amsterdams Muzieklyceum, later het Sweelinck Conservatorium. In 1984 verschijnt bij uitgeverij Thieme in Zutphen de biografie 'Max van Egmond, toonaangevend kunstenaar', geschreven door Julie Muller.

1999

Max van Egmond stopt met het geven van recitals en wordt lid van het koor van de Westerkerk.

Discografie Max van Egmond

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Max van Egmond

Audio/Video Max van Egmond

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer