Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MAYFLOWER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Mayflower

Periode

1971 - 1976

Genre

coverbands, pop, soul

Mayflower

Popgroep uit Amsterdam, voortgekomen uit de beatgroep Sharks & Me en in eerste instantie optredend onder de naam The Froggs. De bandleden touren in de beginfase langs dure nachtclubs in Europa, onder meer in Cannes, Nice en Dortmund. In 1972 maakt het grote publiek kennis met de groep dankzij hun ...
Volledige biografie...

Bezetting

Henk De Wild   toetsinstrumenten
Lia De Vries   zang
Jan Vos   gitaar
Ben de Roest   basgitaar
Ger Suring   drums

Overige muzikanten

Frank Nodeldijk   toetsinstrumenten
Fred Jansen   gitaar
Hans Mekel   saxofoon
Erik Van Kranen   drums
Adri de Hont   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1970   Jan De Hont
1975   Spooky & Sue

Biografie Mayflower

Popgroep uit Amsterdam, voortgekomen uit de beatgroep Sharks & Me en in eerste instantie optredend onder de naam The Froggs. De bandleden touren in de beginfase langs dure nachtclubs in Europa, onder meer in Cannes, Nice en Dortmund. In 1972 maakt het grote publiek kennis met de groep dankzij hun optreden in de televisieshow van Corry Brokken. Lia de Vries (de latere Lia Velasco) is de leadzangeres, terwijl haar broer Tjeerd het management verzorgt. De band kent diverse bezettingswisselingen. Eind 1975 bestaat de kern van de bezetting naast De Vries uit broer Willem (bas), Fred Jansen (gitaar) en Erik van Kranen (drums), aangevuld met François Content (trompet), Hans van Mekel (sax) en Glen Lont (piano). De soul van Mayflower is verwant aan groepen als Tower Of Power en Graham Central Station. Van 1975 tot 1976 is Mayflower de begeleidingsgroep van Spooky & Sue.

Discografie Mayflower

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Mayflower

Audio/Video Mayflower

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer