Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MEIKE TOUW

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

new wave, pop, zang

Meike Touw

Meike Touw start haar carrière als zangeres bij Gruppo Sportivo en The Buddy Odor Stop. Eind jaren zeventig componeert ze thuis met hulp van piano, gitaar en bandrecorder, en medewerking van onder meer Mark Boon, Peter Calicher en Max Mollinger, nummers voor een eerste album. Wanneer Tutti Frutti in 1980 ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Bezetting

Mark Boon   gitaar
Hans van Maurik   drums
Wim van Ekeren   toetsinstrumenten, zang
Frank Papendrecht   achtergrondzang, basgitaar
Fay Lovsky   gitaar, piano, zang

Overige muzikanten

Jochem Fluitsma   gitaar

Genoemd in de biografie van

1980   Fay Lovsky
1980   Gruppo Sportivo
1980   Jan Cees Tans
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Meike Touw

Meike Touw start haar carrière als zangeres bij Gruppo Sportivo en The Buddy Odor Stop. Eind jaren zeventig componeert ze thuis met hulp van piano, gitaar en bandrecorder, en medewerking van onder meer Mark Boon, Peter Calicher en Max Mollinger, nummers voor een eerste album. Wanneer Tutti Frutti in 1980 uitkomt, heeft ze ook een band rondom zich geformeerd met daarin onder meer gitarist Mark Boon en toetsenist/gitarist Fay Lovesick (later beter bekend als Fay Lovsky). Het muziekblad Oor herkent in de gevarieerde popplaat de invloed van Gruppo Sportivo en noemt Tutti Frutti 'een weinig pretentieuze, en daardoor juist wel zo prettige plaat, die bij herhaalde beluistering enige niet uit het hoofd te branden nummers blijkt te bevatten'.

In bezetting van

Buddy Odor Stop   zang
Gruppo Sportivo   zang
The Tweeters   zang

Discografie Meike Touw

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Meike Touw

Video Meike Touw

Het vierde New Pop festiv...
Het vierde New Pop festival (1980)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Het vierde New Pop festival (1980)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer