Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MENTAL THEO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1965 - heden

Genre

dance, Eurohouse, gabber, trance

Online

Officiële website

Mental Theo

Mental Theo is danceproducer en presentator, bekend van onder meer het duo Charly Lownoise & Mental Theo en zijn programma's voor clipzender TMF. Maakt ook solo platen met voornamelijk happy hardcore.
Volledige biografie...

Bezetting

Theo Nabuurs   draaitafels, elektronica, producer

Genoemd in de biografie van

2000   Charly Lownoise & Mental Theo
2003   John Marks
2013   Frans Duijts

Biografie Mental Theo

Mental Theo is danceproducer en presentator, bekend van onder meer het duo Charly Lownoise & Mental Theo en zijn programma's voor clipzender TMF. Maakt ook solo platen met voornamelijk happy hardcore.

1965 - 1998

Mental Theo (Theo Nabuurs, 14 februari 1965) begint zijn carrière in discotheek Chic te Oisterwijk. Samen met Charly Lownoise (Ramon Roelofs) vormt hij het duo Charly Lownoise & Mental Theo waarmee hij in de jaren negentig grote hits scoort met happy hardcore.

Charly Lownoise & Mental Theo

1999 - 2007

De sportieve DJ start in 1999 op TMF het spraakmakende programma Mental Theo On The Road waarin hij diverse discotheken in Nederland en vakantieoorden bezoekt. Begin 2005 wordt Mental Theo diskjockey bij radiozender Slam FM. Vanaf maart dat jaar presenteert hij bij SBS6 ook het televisieprogramma Motorxperience. De DJ heeft zijn eigen raceteam Mental Racing, is eigenaar van het label Patriott Records en beheert de productiemaatschappij Mental Television. Na de cd Back Once Again (2005) met toegankelijke, commerciële dance en hardstyle, speelt de producer met zijn tweede soloalbum Jumpstyle Madness (2007) in op de dan actuele rage jumpstyle. De compilatiereeks De Beukplaat is vernoemd naar een item in zijn radioprogramma The Creepshow.

2013

In februari lanceren Mental Theo en volkszanger Frans Duijts voor de grap een carnavalsversie van Duijts’ single Ga Maar Vast Slapen. Zes uur na de radiopremière in het radioprogramma van Giel Beelen is het al 25.000 keer gedownload.

Frans Duijts

Discografie Mental Theo

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Mental Theo

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer