Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MILDRED DOUGLAS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Mildred Douglas in 1990

Periode

1950 - heden

Genre

soul, zang

Mildred Douglas

Imponerende, uit Curaçao afkomstige zangeres, die zich beweegt in het grensgebied tussen soul en dans. In de jaren tachtig boekt zij haar grootste successen als lid van de groep Mai Tai.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1973   Franky Douglas
1983   Fluitsma & Van Tijn
1988   Lesley Joseph
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Mildred Douglas

Imponerende, uit Curaçao afkomstige zangeres, die zich beweegt in het grensgebied tussen soul en dans. In de jaren tachtig boekt zij haar grootste successen als lid van de groep Mai Tai.

In bezetting van

De Perikels   zang
Fruitcake   zang
J.A.M.   zang
Mai Tai   zang
Rockaway Boulevard   zang

1950

Op 5 april wordt Mildred Douglas geboren op Curaçao, waar ze in de kerk zingt, maar ondertussen van een carrière als danseres droomt.

1960

Om die droom na te jagen, vertrekt ze op haar tiende alleen naar Nederland, waar ze bij een tante te Groningen intrekt. Ze meldt zich aan bij de Scapino Dansacademie, maar krijgt al snel iets aan haar rug, zodat de kans op een danscarrière definitief verkeken is. Na een mislukt avontuurtje als modeontwerpster, begint ze te zingen in de groep (Solat) van haar twee jaar oudere broer, de jazzgitarist en componist Franky Douglas.

Franky Douglas

1975

Mildred besluit van zingen haar broep te maken. Aanvankelijk verzorgt ze uitsluitend achtergrondvocalen bij ander andere Fruitcake, Rockaway Boulevard en Daniel Sahuleka.

Fruitcake Rockaway Boulevard

1983

De door producer annex sessiegitarist Jochem Fluitsma ontdekte Surinaamse zangeres Jetty Weels (ex-Free, -Rockaway Boulevard, -American Gypsy, -Streetlight, -Braak) vraagt haar voor de groep Mai Tai. Deze groep wordt gecompleteert door haar eveneens uit Curaçao afkomstige vriendin Carolien de Windt (ex-Fruitcake, -Precious Wilson). In oktober verschijnt de debuutsingle Keep On Dancing, die buiten de discotheken geen hit wordt.

American Gypsy Braak Carolien De Windt Fruitcake Jochem Fluitsma Mai Tai Precious Wilson Rockaway Boulevard The Free

1984

De opvolgers What Goes On en Body And Soul bereiken de onderste regionen van de hitparade. In december komt de eerste grote klapper, Am I Losing You Forever, een soulballade die Nederland kippevel bezorgd.

1985

In maart verschijnt het debuutalbum Mai Tai. Producers, componisten en tekstschrijvers Jochem Fluitsma en Eric van Tijn hebben zich vooral laten leiden door het strakke en mondaine geluid van de Amerikaanse discogroep Chic. Met de monsterhit History scoort Mai Tai tot ver buiten onze grenzen, o.a. in Engeland en de Verenigde Staten, waar ze voor een Grammy Award genomineerd worden.

Fluitsma & Van Tijn Mai Tai

1986

Hoewel Mai Tai, tot Mildred's ergernis, op het podium meestal met een voorbespeeld tapeje meezingen, gebruiken ze voor een tournee door Curaçao de groep van Franky Douglas. Met de van 1 Touch 2 Much afkomstige singles Female Intuition en Turn Your Love Around wordt het succes gecontinueerd.

Franky Douglas Mai Tai

1987

Hoewel de succesreeks enigszins lijkt te stokken, blijft Mai Tai een van de weinige Nederlandse groepen van internationale klasse, zowel live als op de plaat.

Mai Tai

1989

Op 1 januari stapt Mildred Douglas uit de groep om solo te gaan. Haar plaats wordt ingenomen door Karin Nagie, maar wanneer ook Jetty Weels een solocarrière start onder de naam Oscare, is Mai Tai geschiedenis.

Jetty Weels Mai Tai Oscare

1990

Mildred Douglas in 1990 In juni verschijnt Douglas' soloalbum Face One, opgenomen in San Diego en geproduceerd door Santana-bassist en 'wizzkid' Alphonso Johnson. Ze toont wederom haar klasse in de overwegend ballade-achtige nummers en het samen met broer Franky geschreven Back To Curaçao. Hoewel ze alleen met de single One More Night een bescheiden hitje weet te scoren.

Franky Douglas

1995

Samen met haar, kort daarvoor met de Boy Edgarprijs bekroonde broer Franky, maakt ze de CD Living Room. Datzelfde jaar staan ze samen op het North Sea Jazz Festival.

Franky Douglas

2000

Douglas is heel kort te horen en te zien in een nachtclub-scene in de Nederlandse speelfilm Lek.

2001

Douglas trekt vanaf 23 november enkele maanden samen met Julya Lo'ko en Angela Groothuizen door het land met Message In A Bottle, een programma vol Sting-repertoire.

Angela Groothuizen Julya Lo'ko

2004

Mildred Douglas kan om persoonlijke redenen niet van de partij zijn bij de nieuwe theatertournee van J.A.M. Ze wordt vervangen door Berget Lewis.

Discografie Mildred Douglas

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Mildred Douglas

Audio/Video Mildred Douglas

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer