Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MINCO EGGERSMAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Minco Eggersman

Periode

27-05-1977 - heden

Genre

drums, filmmuziek, gitaar, producer, singer-songwriter, zang

Online

Officiële website

Pseudoniemen

ME

Minco Eggersman

Minco Eggersman speelt in The Crutch, Rollercoaster 23 en at the close of every day en is mede-oprichter van Sally Forth Records. In september 2004 brengt hij onder de afkorting ME zijn soloalbum the wagon fair uit, een singer-songwriterplaat met veel Americana-invloeden en gastbijdragen van leden uit this beautiful mess ...
Volledige biografie...

Instrumenten

drums, gitaar, producer, zang

Genoemd in de biografie van

2004   Anderson
2004   at the close of every day
2004   this beautiful mess

Biografie Minco Eggersman

Minco Eggersman speelt in The Crutch, Rollercoaster 23 en at the close of every day en is mede-oprichter van Sally Forth Records. In september 2004 brengt hij onder de afkorting ME zijn soloalbum the wagon fair uit, een singer-songwriterplaat met veel Americana-invloeden en gastbijdragen van leden uit this beautiful mess en het Amerikaanse Thomas Denver Jonsson. the fair wagon is een persoonlijk verhaal, geïnspireerd door The Devil's Playground, een BBC-documentaire over de Amish in Noord-Amerika. Het volledig instrumentale tweede album Ooit (juni 2009) komt voort uit de soundtrack die Eggersman maakt voor de gelijknamige korte film van Jaap van Heusden. Ook voor Van Heusdens bankdrama Win/Win (2010) componeert Eggersman de soundtrack. ME tekent een contract bij de Amerikaanse tak van One Little Indian. Voor het derde album Hamden (april 2010) zondert de muzikant zich af in een kerkje in het gelijknamige stadje Hamden, Connecticut. Het filmisch klinkende album Reservoirs (2012) neemt Eggersman op in een watertoren te Oostburg, Zeeland. Eggersman krijgt een publishing contract bij de Amerikaanse muziekwebsite Bandcamp. Hij schrijft de muziek bij de Nederlandse telefilm De Nieuwe Wereld (Jaap van Heusden, 2013).

Discografie Minco Eggersman

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Minco Eggersman

Audio/Video Minco Eggersman

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer