Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MINDMENDERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Mindmenders

Periode

1999 - 2005

Genre

Grote Prijs van Nederland, R&B

Mindmenders

Funkgroep uit Amsterdam-Zuidoost die met zangeres Patty Gaddum en de rappers Don D'Lano en Fit in 1999 de Grote Prijs van Nederland wint.
Volledige biografie...

Bezetting

Don D'lano   rap
Quincy Schenkers   toetsinstrumenten
Rowin Tettero   drums
Ron Van Der Sanden   gitaar
Peter Kardolus   saxofoon
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1989   Ellen Helmus
1993   Chew Fu
1997   Lawn
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Mindmenders

Funkgroep uit Amsterdam-Zuidoost die met zangeres Patty Gaddum en de rappers Don D'Lano en Fit in 1999 de Grote Prijs van Nederland wint.

1998

De bandleden van Mindmenders ontmoeten elkaar tijdens diverse jamsessies in buurthuis Reigersbos in Amsterdam-Zuidoost. Ze voelen elkaar tijdens deze avonden zo goed aan, dat ze besluiten een band te vormen. Zangeres Patty Gaddum en bassist Glenn Gaddum jr. (Cum Laude afgestudeerd aan het Amsterdams Conservatorium) zijn de kinderen van de toetsenist, componist, arrangeur en producer Glenn Gaddum sr.

1999

Een vriend van de band schrijft ze voor de grap in voor de Amsterdamse Popprijs. Ze worden geselecteerd en hebben slechts een week om zich voor te bereiden. Ondanks de korte voorbereidingstijd behalen ze de finale. Door de Amsterdamse Popprijs te winnen gaan de Mindmenders automatisch door naar de finale van de Grote Prijs van Nederland. Ze vallen op als enige zwarte dansformatie tussen voornamelijk gitaarbands en zijn de gedoodverfde winnaars.

2000 - 2001

Door de Grote Prijs van Nederland te winnen krijgen de Mindmenders een plaats op het Noorderslag Festival. De band wordt genomineerd voor de Heineken Crossover Award. Een jaar lang zijn ze een graag geziene gast op festivals waaronder Bevrijdingsfestival op de Dam, Metropolis in Rotterdam en het North Sea Jazz Festival. Mindmenders werken mee aan het album Breath Of Life (2000) van jazzfluitist Ellen Helmus. Tijdens de uitreiking van de Grote Prijs 2001 doen Mindmenders tijdens het juryberaad een optreden in Paradiso. De rappers Don D'Lano en Fit maken dan al geen deel meer uit van de groep. Gitarist Ron van der Sanden begint een solocarrière en maakt naam als DJ en producer onder het pseudoniem San Proper. Zangeres Patty is het middelpunt.

Ellen Helmus San Proper

2002

Saxofonist Peter Kardolus verzorgt de productie van het nummer Just A Day dat wordt afgestaan voor een promotie-cd van Adidas. Op het nummer doen de Amerikaanse rappers Troy Christ en Alien gastbijdragen. Mindminders gaan de studio in voor hun eerste album. Patty vertrekt naar New York om daar de zangpartijen op te nemen. Rond augustus speelt de band weer live. Patty levert gastvocalen op de single Ligaya van Gouryella (Ferry Corsten).

Ferry Corsten

2003

Mindmenders gaan eind maart weer de studio in voor het opnemen van extra nummers.

2004

Mindmenders In mei worden de twintig voor het debuutalbum geselecteerde nummers bijgeschaafd en voorzien van aanvullende vocalen. Aan het begin van dezelfde maand staat bassist Glenn Gaddum jr. met jazzlegende John Scofield op het podium. Drummer Rowin Tettero levert gastbijdragen op het album Songs 'n Sounds van het Utrechtse Solo.

Solo

2005 - 2007

Glenn Gaddum jr. doet sessiewerk voor o.a. Postman, Rose, Sven Hammons Soul, Harmen Fraanje en David Rockefeller. Hij is de 'musical director' van Boris en verzorgt alle muzikale arrangementen van het repertoire waarmee de band live door het land trekt. Hij maakt daarnaast ook deel uit van de band van Ferial Karamat Ali waarmee hij in 2007 onder meer een tournee door Suriname doet. Patty Gaddum tourt twee seizoenen mee met Touch Of Latin van zangeres Ruth Jacott en gaat ook op tournee in de band van Postman tijdens optredens in Nederland en België. In november 2007 staat ze naast Humphrey Campbell in het spektakel Symphonica In Rosso van Paul de Leeuw in het Gelredome te Arnhem. Peter Kardolus groeit vanuit New York onder de naam Chew Fu uit tot een producer/remixer met grote internationale reputatie.

Boris Chew Fu Humphrey Campbell Paul de Leeuw Postman Ruth Jacott

2010 - 2011

Patty Gaddum zingt onder de artiestennaam Patt Riley. Vanaf voorjaar 2011 maakt ze deel uit van de bezetting van Sven Hammond Soul.

Patt Riley Sven Hammond Soul

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Mindmenders

Audio/Video Mindmenders

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer