Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MISCHIEF

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1990 - 2003

Genre

hardrock

Mischief

Mischief is een melodieuze hardrockband rond zanger Renee Hurkens, basgitarist Twan Gijsbers en gitarist Gert Nijboer.
Volledige biografie...

Bezetting

Renee Hurkens   zang

Overige muzikanten

Gert Nijboer   gitaar
Tim Meijs   drums
Bertel Janssen   drums
Robert van Kooij   drums
Maurik Wouters   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Mischief

Mischief is een melodieuze hardrockband rond zanger Renee Hurkens, basgitarist Twan Gijsbers en gitarist Gert Nijboer.

1990 - 1994

In 1990 richten zanger Renee Hurkens en bassist Twan Gijsbers Mischief op. Het eerste wapenfeit van de band is de demo Pure in 1993. Will Rijkers treedt in 1993 toe als gitarist en maakt tot eind 1994 deel uit van de band. Eind 1994 voegen Gert Nijboer en drummer Maurik Wouters zich bij de band.

1995 - 1996

In het voorjaar van 1995 neemt de band in slechts één dag live de veelbelovende democassette Energy op. De demo is regelmatig op lokale en landelijke radio te horen. De aandacht die de band krijgt naar aanleiding van optredens in het zuiden van het land bezorgt ze het nodige succes en zorgt er tevens voor dat de demo goed verkoopt. Na het vertrek van drummer Maurik Wouters in de herfst van 1995 neemt John Bernards zijn plaats over. Zowel Bernards als Nijboer leveren een belangrijke bijdrage aan het schrijven van nieuwe nummers.

1997 - 1998

Met producer/muzikant Marcel Vandebeeten neemt Mischief in de zomer van 1997 al het materiaal op dat de band tot dan toe heeft geschreven, wat resulteert in de cd Visions. Roberto Pijnenburg (broer van Jan Pijnenburg, drummer van Doe Maar) levert voor een tweetal nummers gastbijdragen. Ook is hij als toetsenist te horen op het nummer The One I Need. Drummer John Bernards verlaat Mischief in 1997 om zich te richten op een maatschappelijke carrière. Robert van Kooij (Toyz) neemt z'n plek achter de drumkit over en is er ook bij als op 6 februari 1998 de presentatie van Visions plaats vindt. Toch verloopt deze bezettingswisseling niet volgens verwachting, waarna Van Kooij de band verlaat. In juni 1998 besluiten de drie overgebleven bandleden vanwege muzikale meningsverschillen en uiteenlopende ambities het bijltje er bij neer te gooien.

Doe Maar

2000 - 2003

Geïnspireerd door de positieve reacties van fans en collega's in de muziekwereld probeert Mischief het eind 2000-begin 2001 opnieuw, ditmaal met Bertel Janssen op drums. Eind 2001 maakt hij plaats voor Tim Meijs, waarna de band enkele nieuwe nummers opneemt en optredens geeft. Eind 2002 komt de band echter weer in dezelfde impasse terecht als in 1998. Door muzikale meningsverschillen tussen Hurkens enerzijds en Nijboer anderzijds lukt het de band niet om voldoende nieuw materiaal te schrijven. Het heilige vuur binnen de band ontbreekt en Mischief gooit begin 2003 wederom de handdoek in de ring. Nijboer voegt zich in augustus van dat jaar bij Highway Chile en maakt sinds 2006 ook deel uit van de heavy rockband Head Down. Rijkers speelt al enige jaren in de symfonische rockband Cold Cases (niet te verwarren met de gelijknamige band van zanger/gitarist Hans Croon van The Dutch).

Highway Chile

Discografie Mischief

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Mischief

Audio Mischief

Mischief - Lost
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer