Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MISS MONTREAL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Miss Montreal in 2010

Periode

2008 - heden

Genre

akoestisch, pop, pop/rock, rock

Online

Officiële website

Miss Montreal

Miss Montreal is de band rondom zangeres/gitariste Sanne Hans. Ze breekt door dankzij een televisiereclame voor smeerkaas. De debuutsingle Just A Flirt wordt in 2009 een hit. Het titelloze debuutalbum bevat stevige, uptempo popsongs. Sanne Hans wordt een graag geziene gast bij radiostation 3FM. In 2012 wordt ze jurylid bij ...
Volledige biografie...

Bezetting

Sanne Hans   gitaar, zang

Overige muzikanten

Michi Schwiemann   gitaar
Thijs Rensink   drums
Kobus Groen   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2010   Sander Kleinenberg
2012   Charly Lownoise & Mental Theo
2013   Nielson

Biografie Miss Montreal

Miss Montreal is de band rondom zangeres/gitariste Sanne Hans. Ze breekt door dankzij een televisiereclame voor smeerkaas. De debuutsingle Just A Flirt wordt in 2009 een hit. Het titelloze debuutalbum bevat stevige, uptempo popsongs. Sanne Hans wordt een graag geziene gast bij radiostation 3FM. In 2012 wordt ze jurylid bij het televisieprogramma De Beste Singer-Songwriter Van Nederland van diskjockey Giel Beelen.

1984 - 2007

Sanne Hans (Hardenberg, 22 september 1984) vormt met Inge van Calkar (gitaar, zang) en Ilse Gerritsen (cello) het akoestisch spelende meidentrio Ysis. Ze winnen de editie 2002/2003 van Stagemasters en mogen in februari 2004 een cd opnemen in de New Road Studios. Pink Records toont interesse en brengt in 2005 de single Rose/Wasted uit. Succes blijft uit en Hans gaat solo verder onder de naam Miss Montreal. In Enschede studeert ze aan de ArtEZ Popacademie.

Ysis

2008

De zangeres zingt het liedje Gelukkig Heb Ik Altijd Nog Een Goed Lijf in de televisiereclame voor smeerkaas Slankie. Haar bijdrage valt op en Sanne Hans wordt uitgenodigd voor live-optredens in het radioprogramma van DJ Giel Beelen en het populaire televisieprogramma De Wereld Draait Door. Ondertussen heeft de zangeres de band Miss Montreal opgericht die verder bestaat uit Kobus Groen (bas, achtergrondzang), Michi Schwiemann (gitaar) en Thijs Rensink (drums). In oktober verschijnt de eerste single Just A Flirt, geproduceerd door een van Hans' docenten. De single wordt MeGielhit en een week lang iedere ochtend gedraaid in het ochtendprogramma van Giel Beelen.

2009

Miss Montreal Miss Montreal heeft 17 januari veel belangstelling tijdens hun optreden op de Serious Talent Stage van het festival Noorderslag te Groningen. In mei verschijnt het titelloze debuutalbum waarop de band stevige, uptempo popsongs afwisselt met ballads en country. Het nummer Won't You Let Me Have My Way With You is een duet met Bertolf (ex-Ilse DeLange). In de zomer staan ruim dertig festivals op het programma (o.a. Parkpop, Zwarte Cross, Beatstad en Lowlands) en op 9 september verzorgt de band het voorprogramma van Coldplay in het Goffertpark te Nijmegen. Sanne Hans is een graag geziene gast in de media. Op 19 oktober is ze te zien in het programma Waar Is De Mol? waarin ze samen met Johnny de Mol een reis door Amerika maakt. In het najaar doet Miss Montreal een eigen clubtournee door Nederland. Na de singles Seven Friends en This Is My Life scoort de band in december de eerste grote hit met de kerstsingle Being Alone At Christmas.

2010

Miss Montreal in 2010 In januari krijgt Miss Montreal tijdens een uitzending van de Mega Top 50 uit handen van 3FM-DJ Bart Arens de Mega Award. Ondanks het feit dat Miss Montreal zich nadrukkelijk afficheert als band, krijgt Sanne Hans de prijs omdat de luisteraars van 3FM haar hebben verkozen tot populairste Nederlandse artiest van het afgelopen jaar. Voor de opnamen van het tweede album doet Sanne Hans onder meer een schrijfsessie met songwriter Neil Ormandy in Los Angeles. So… Anything Else? verschijnt op 16 juli, voorafgegaan door de single Swing The Night Away.

2011

I Am Sorry, een duet van Sanne Hans met de band Only Seven Left, is de titelsong Penny's Shadow (juni), een familiefilm van Steven de Jong over de relatie op Ameland tussen de zeventienjarige Lisa en de zwarte hengst Shadow. Miss Montreal staat op 18 en 19 november samen met Mick Hucknall, James Blunt, Angie Stone en DIV4S op de Night Of The Proms in Ahoy in Rotterdam.

2012

Voor de single Wish I Could ontvangt Miss Montreal op 3 april de Schaal van Rigter, de jaarlijkse prijs van radiozender 3FM voor de meest gedraaide Nederlandse plaat van het jaar op de publieke popzender. De Schaal van Rigter is de eerste 3FM Award voor de band. De luisteraars van 3FM nomineren Miss Montreal daarnaast voor 3FM Awards in de categorieën Beste Zangeres (Sanne Hans) en Beste Single. Op 11 april presenteert Miss Montreal het derde album I Am Hunter. Frontvrouw Sanne Hans heeft aan het album gewerkt met Amerikaanse songschrijvers en producers Nate Campany en Joshua Crosby en met de band opgenomen in Nashville. Sanne Hans voert tijdens een uitzending van Q-Music in juni een balladversie uit van Wonderful Days, oorspronkelijk een happy hardcore-single van Charly Lownoise & Mental Theo uit 1994. Het liedje komt uit op iTunes en behaalt daar de eerste plaats. Sanne Hans is een van de juryleden van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland, een talentenjacht georganiseerd door DJ Giel Beelen van Radio 3FM. De winnaar op 27 augustus is Douwe Bob Posthuma.

Charly Lownoise & Mental Theo Douwe Bob

2013

Miss Montreal wordt door het Nationaal Comité 4 en 5 mei benoemd tot Ambassadeur van de Vrijheid. Op 5 mei treedt de band op tijdens de Bevrijdingsfestivals in Assen, Groningen, Leeuwarden, Almere en Zwolle. Singer-songwriter Nielson brengt in april de single Hoe uit, een duet Sanne Hans. Sanne Hans is een van de juryleden tijdens de tweede editie van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland. Heavy Heart verschijnt in oktober op single en is tevens de titel van de clubtournee die op 27 februari 2014 van start gaat in de Vorstin te Hilversum.

Nielson

2014

In maart verschijnt het album Irrational. De stevige popliedjes zijn geschreven samen met Nate Campany (oa. Backstreet Boys, Ilse deLange) met wie de zangeres ook voor haar voorgaande album samen werkte. Het album is opgenomen in Hilversum in de studio van The Rocketeers. Op het album staat een cover van Moonlight Shadow (Mike Oldfield) wat zij haar moeder Dorothee zingt. In april krijgt Miss Montreal een gouden plaat voor haar single Say Heaven Say Hell. Tot haar eigen verbazing krijgt zij een 3FM Award in de categorie Beste Zangeres.

2015

Sanne Hans is te zien als coach in het tv-programma The Voice Of Holland van RTL4. Ook is ze te horen op het album van medecoach Marco Borsato.

Marco Borsato

2016

Op NPO3 krijgt Sanne Hans haar eigen televisieprogramma. In 'Lieve S-S-Sanne' gaat ze met haar gitaar het land in op zoek naar persoonlijke verhalen. Aan de hand hiervan maakt ze voor haar gast een lied. De titel verwijst naar het feit dat de zangeres/presentatrice stottert. Zelf drijft ze daar graag de spot mee.

Discografie Miss Montreal

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Miss Montreal

Audio/Video Miss Montreal

Video Miss Montreal

Miss Montreal - Heavy Hea...
Miss Montreal - Heavy Heart (Official Video)
Q-music (NL): Miss Montre...
Q-music (NL): Miss Montreal - Wonderful Days (live bij Mattie & Wietze)
Wish I Could (Official Vi...
Wish I Could (Official Video)
Say What You See
Say What You See
Swing The Night Away (Off...
Swing The Night Away (Official Video)
Being Alone At Christmas
Being Alone At Christmas
Addicted To Crying (Offic...
Addicted To Crying (Official Video)
This Is My Life
This Is My Life
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Swing The Night Away (Official Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer