Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MISTER AND MISSISSIPPI

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Mister and Mississippi in 2012

Periode

2011 - heden

Genre

3FM Award, folk, indie, pop/rock

Online

Officiële website

Mister and Mississippi

Mister and Mississippi uit Utrecht speelt ingetogen, toegankelijk experimentele indiefolk. Met het debuutalbum dat in 2013 verschijnt wordt internationaal succes geboekt.
Volledige biografie...

Bezetting

Danny van Tiggele   gitaar, zang
Samgar Lemuël Jacobs   percussie, zang
Maxime Barlag   percussie, zang
Tom Broshuis   gitaar, toetsinstrumenten

Biografie Mister and Mississippi

Mister and Mississippi uit Utrecht speelt ingetogen, toegankelijk experimentele indiefolk. Met het debuutalbum dat in 2013 verschijnt wordt internationaal succes geboekt.

2011 - 2012

De vier muzikanten leren elkaar kennen in het eerste jaar van de Herman Brood Academie en starten de band naar aanleiding van de drie liedjes die ze moeten schrijven en uitvoeren voor het vak Act Development van bandcoach Marcel van As (Spinvis, Coparck). Het kwartet wijkt bewust af van de traditionele rockbezetting en treedt op met twee percussionisten in plaats van een drummer en zonder bassist. Geïnspireerd door platen van onder anderen Bon Iver, Sigur Rós en Fleet Foxes werken ze aan eigen songmateriaal. Op 3 december 2011 speelt Mister and Mississippi in de Melkweg waar de band de finale wint van de Amsterdamse Popprijs. Het is pas hun vierde optreden. Naast meerdere huiskamerconcerten en optredens in het clubcircuit staat Mister and Mississippi in 2012 een paar keer in het voorprogramma van Blaudzun. In augustus opent de band tweemaal voor de Canadese singer-songwriter Patrick Watson, in Groningen en Nijmegen. Na festivals als het Bevrijdingsfestival Amsterdam, het Grachtenfestival in Den Helder, Huntenpop in Ulft en het Broekrock Festival in Broekland plus radio-optredens voor onder meer de NCRV en VPRO, staan in het najaar meerdere optredens op de agenda tijdens het rondtrekkende popfestival De Popronde.

2013 - 2014

Het debuutalbum voor V2 Records wordt opgenomen met in de tot studio omgebouwde oude kerk van producer Reyn Ouwehand (a balladeer, Kane, Coparck) en wordt op 25 januari 2013 gepresenteerd in Tivoli de Helling, Utrecht. Tijdens de uitreiking van de 3FM Awards op 18 april 2013 in Amsterdam wordt Mister and Mississippi uitgeroepen tot Beste Nieuwkomer. In augustus 2013 staat de band op Lowlands en in september volgt een tournee door Duitsland en Zwitserland. Het SXSW Music Festival in Austin, Texas nodigt de band uit voor een showcase in maart 2014.

2015

In februari verschijnt het album We Only Part To Meet Again. In diezelfde maand gaat een nieuwe tournee van start. Deze start in Nederland en gaat in maart ook langs concertzalen in Duitsland, België en Zwitserland.

Discografie Mister and Mississippi

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Mister and Mississippi

Audio/Video Mister and Mississippi

Video Mister and Mississippi

Mister and Mississippi - ...
Mister and Mississippi - Northern Sky (official album teaser)
Mister and Mississippi - ...
Mister and Mississippi - Coloured In White
Mister And Mississippi - ...
Mister And Mississippi - Same Room, Different House | live huiskamerconcert, Venray
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Mister And Mississippi - Same Room, Different House | live huiskamerconcert, Venray

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer