Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MO'JONES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Mo'Jones

Periode

2000 - heden

Genre

soul

Online

Officiële website

Mo'Jones

Limburgse soulgroep van de broers Jan en Ron van der Burgt. Hun eerste single Where The Sun Stopped Shining wordt direct opgepikt door de internationale radiostations en levert Mo'Jones onder meer een voorprogramma op tijdens de Nederlandse tournee van Level 42.
Volledige biografie...

Bezetting

Jan van der Burgt   componist, gitaar, tekstschrijver, zang
Ron van der Burgt   basgitaar, zang
Philip Kerkhofs   achtergrondzang, drums

Overige muzikanten

Bart Oostindie   gitaar
Mike Roelofs   toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1999   Ongenode Gaste
2003   Down South
2005   Leendert Haaksma
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Mo'Jones

Limburgse soulgroep van de broers Jan en Ron van der Burgt. Hun eerste single Where The Sun Stopped Shining wordt direct opgepikt door de internationale radiostations en levert Mo'Jones onder meer een voorprogramma op tijdens de Nederlandse tournee van Level 42.

2000

Jan van der Burgt (alias Mo) wordt in Sittard geboren. Hij zit vanaf zijn schooltijd in diverse popgroepen en is de voorman bij onder meer ViaVia, The Winners en Red Blood. Hij stopt met de bandjes en werkt samen met zijn broer Ron van der Burgt (alias Skinnie) een jaar lang in een oud klooster aan eigen nummers. In 2000 krijgt hij een contract bij HP Nieskens (Volumia!) voor het opnemen van een cd voor diens MCP Records. Van de 56 nummers die de broers hebben geschreven worden er dertien uitgekozen voor het debuutalbum dat met Michel van Schie (bassist van o.a. Candy Dulfer, Anouk) wordt opgenomen in de MCP Studios te Maastricht en de Vanski Studio Rotterdam.

Anouk Candy Dulfer Volumia!

2001

De eerste single Where The Sun Stopped Shining wordt door John Brough (o.a. Queen) uitgemixt in de Sony Studios te London. Het liedje bevat gastbijdragen van de Engels zangeressen Beverly Skeete (o.a. zangcoach van de Sugababes en achtergrondzangeres bij The Rolling Stones) en Claudia Fontaine (Brand New Heavies, Elton John). De single wordt in november uitgebracht onder de artiestennaam Mo'Jones. Na zes weken wordt de single zowel Paradeplaat als Hitflits bij respectievelijk Radio 2 en Noordzee FM.

2002

Where The Sun Stopped Shining bereikt nummer 31 in de Mega Top 100. In januari is het zelfs even een van de meest gedraaide nationale producten op de Nederlandse radiostations. In juli volgt het complete album Strong Man waarop een mengeling te vinden is van funk, pop, soul en swing. De CD wordt gepresenteerd in Fenix in thuishaven Sittard. Twee maanden later wordt het album door Radio 2 gekozen tot Radio 2 CD. De plaat bereikt de 56ste plaats in de Album Top 100. Mo'Jones doet een kleine tournee langs kroegen en clubzalen. De oude Britse funkgroep Level 42 doet een Nederlandse tournee met greatest hits en vraagt Mo'Jones als voorprogramma tijdens de vijf optredens. De singels Little Love Song en You Cannot Stop Me verschijnen in juli en september, maar worden geen hits.

2003

De nieuwe single Revolution verschijnt in januari ook in België en in Duitsland. Mo'Jones gaat de studio in ter voorbereiding van het tweede album dat in oktober bij MCP Records zal verschijnen. Op 12 juli staat Mo'Jones als vijfkoppige band op het North Sea Jazz Festival in De Haag. Ter gelegenheid van dat optreden wordt de single How The Wind Blows uitgebracht.

2004

Mo'Jones werkt in België aan het tweede album dat eind april verschijnt. Nagenoeg alle instrumenten in de elf tracks worden door gebroeders Van der Burgt zelf ingespeeld. Gitarist Bart Oostindie en toetsenist Mike Roelofs brengen het album One On One uit onder de naam Down South. Zanger Sofuja (beter bekend als Boris Titulaer) verzorgt gastvocalen in het nummer Something's Wrong.

Boris Down South

2005

Mo'Jones Bart Oostindie wint eind februari de Alfa Award, de singer/songwritercompetitie van het televisieprogramma De Muziekfabriek op L1. Vooral het nummer Grandson maakt indruk op de jury. Samen met producer Léon Bartels neemt hij vijf nummers op voor de Grandson EP. My World, het tweede album van Mo'Jones, wordt omschreven als een plaat die op subtiel swingende wijze dichter bij de kern van pure rock-'n-roll komt. In het cd-boekje staan niet alleen de teksten bij de elf nummers, maar ook de akkoordschema's.

Bart Oostindie

2006

Op Child, de tweede single van het album My World, staan bijdragen van de Britse zangeressen Beverley Skeete en Claudia Fontaine.

2007

Mo'Jones Op het album Middle Aged Angry Young Men bestaat Mo'Jones naast de gebroeders Van der Burgt uit drummer/achtergrondzanger Philip Kerkhofs die eerder al een gastbijdrage leverde op de vorige cd. Middle Aged Angry Young Men is tussen 5 en 11 maart opgenomen in de ArtSound Studio's in België. Michael Wyner is onder de indruk van het album en tekent Mo'Jones in oktober voor zijn Amerikaanse maatschappij NOMA Music. Het bedrijf in Los Angeles is gespecialiseerd in het verzorgen van muziek voor speelfilms, televisieseries, commercials en dvd- en videospelletjes voor de internationale markt.

2008

Mo'Jones maakt vanaf februari onderdeel uit van de theatertournee Saus van Rowwen Hèze. Broer Skinnie werkt aan solomateriaal.

Rowwen Hèze

2009

Mo'Jones en Skinnie zijn betrokken bij Herberg De Troost, het project dat voorkomt uit de gedichten die Jack Poels van Rowwen Hèze schrijft voor Dagblad De Limburger.

Herberg De Troost

2010

Skinnie brengt in mei zijn zeven nummers tellende minialbum One Add One (mei) uit, door hemzelf produceert samen met Michel van Schie.

Skinnie

Discografie Mo'Jones

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Mo'Jones

Audio/Video Mo'Jones

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer