Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MODESTY BLAISE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1967 - 1972

Genre

rock

Modesty Blaise

De Haarlemse groep Modesty Blaise wordt opgericht door bassist Hilbert Bolland, drummer Roel van Beek en gitarist Rob ten Bokum. De band speelt geïmproviseerde popmuziek. Twee jaar na de oprichting wordt de band uitgebreid met zanger Gerard Brammer en wordt een eerste single voor Polydor opgenomen. Pianist Jaap Dekker, fluitist/zanger ...
Volledige biografie...

Bezetting

Rob ten Bokum   basgitaar, gitaar
Hilbert Bolland   basgitaar
Roel van Beek   drums
Gerard Brammer   zang

Overige muzikanten

Jaap Dekker   piano
Arend Spaans   fluit, zang
Rob Kruisman   saxofoon

Genoemd in de biografie van

1960   Jaap Dekker
1967   Rob ten Bokum

Biografie Modesty Blaise

De Haarlemse groep Modesty Blaise wordt opgericht door bassist Hilbert Bolland, drummer Roel van Beek en gitarist Rob ten Bokum. De band speelt geïmproviseerde popmuziek. Twee jaar na de oprichting wordt de band uitgebreid met zanger Gerard Brammer en wordt een eerste single voor Polydor opgenomen. Pianist Jaap Dekker, fluitist/zanger Arend Spaans en saxofonist Rob Kruisman maken ook enige tijd deel uit van de bezetting. Modesty Blaise gaat gedeeltelijk op in de band Panda (met o.a. Rob ten Bokum en Rob Kruisman). Drummer Roel van Beek maakt met een nieuwe bezetting onder de naam Blaise nog een single.

Discografie Modesty Blaise

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Modesty Blaise

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer