Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MONDO LEONE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Mondo Leone in 2010

Periode

2004 - heden

Genre

Nederlandstalig, singer-songwriter

Online

Officiële website

Mondo Leone

Leon Giesen is filmmaker en muzikant in o.a. Captain Gumbo, Toontje Lager en Poels & Giesen. Met het programma Mondo Leone trekt Giesen langs de Nederlandse theaters. De voorstelling bestaat uit een serie korte films waarbij Giesen musiceert en vertelt, op het scherm bijgestaan door muzikanten als Mathilde Santing en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Leon Giesen   basgitaar, componist, zang

Genoemd in de biografie van

2000   Arthur Bont
2004   Toontje Lager
2006   André Manuel
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Mondo Leone

Leon Giesen is filmmaker en muzikant in o.a. Captain Gumbo, Toontje Lager en Poels & Giesen. Met het programma Mondo Leone trekt Giesen langs de Nederlandse theaters. De voorstelling bestaat uit een serie korte films waarbij Giesen musiceert en vertelt, op het scherm bijgestaan door muzikanten als Mathilde Santing en de bassectie van het Radio Philharmonisch Orkest. Het debuutalbum Mondo Leone (2004) bevat naast de cd een dvd met acht muziekfilmpjes zoals ze ook in de voorstellingen zitten. De cd Nieuwe Liedjes (2006) bevat enkel liedjes, thuis opgenomen en verpakt in een eenvoudig vormgegeven en met de hand genummerde hoes. Open Deuren Naar Geluk (2007) is een verzameling liefdesverklaringen aan het drie minuten durende popliedje. De cd komt niet uit bij het label V2, maar in eigen beheer met financiële ondersteuning van 350 donateurs. De theatertournee Dagboek gaat op 10 januari 2008 van start in de Stadsschouwburg te Utrecht. Het programma Mondo Leone Genomineerd! gaat in november in première in Rotterdam, gevolgd door Gratis Rijkdom in 2013.

Discografie Mondo Leone

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Mondo Leone

Audio/Video Mondo Leone

Video Mondo Leone

MONDO LEONE - KBTR
MONDO LEONE - KBTR
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
MONDO LEONE - KBTR

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer