Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MONIQUE KLEMANN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Monique Klemann

Periode

1965 - heden

Genre

jazz, pop, zang

Online

Officiële website

Monique Klemann

Monique Klemann (Amsterdam, 18 september 1965) is samen met haar zus Suzanne zangeres in de band Loïs Lane. In 2005 speelt ze de rol van Lynn Bloem in de misdaadserie Parels & Zwijnen op de commerciële zender Talpa. Lynn Bloem is eigenaresse van een nachtclub waar ze zelf ook optreedt ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1997   Magic Frankie
2006   Han Kooreneef
2006   Jeroen den Hengst
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Monique Klemann

Monique Klemann (Amsterdam, 18 september 1965) is samen met haar zus Suzanne zangeres in de band Loïs Lane. In 2005 speelt ze de rol van Lynn Bloem in de misdaadserie Parels & Zwijnen op de commerciële zender Talpa. Lynn Bloem is eigenaresse van een nachtclub waar ze zelf ook optreedt met zwoel jazzy repertoire. De rol in Parels & Zwijnen leidt tot On Patrol, het eerste soloalbum van Monique Klemann dat in september 2006 verschijnt. De plaat bevat een mix van pop en jazz met standards als In The Land Of Make Believe en The Look Of Love van Burt Bacharach, Cry Me A River van Arthur Hamilton en Lonely Town van Leonard Bernstein, aangevuld met nummers die speciaal voor de tv-serie zijn gecomponeerd waaronder het door Klemann zelf geschreven Don't Speak. Het titelnummer van de plaat is van haar partner Jeroen den Hengst die ook verantwoordelijk is voor de productie. De zangeres gaat met de liedjes ook het podium op, te beginnen in de Amsterdamse nachtclub The Sugar Factory.

In bezetting van

Girls Wanna Have Fun   zang
Loïs Lane   zang
Midnight To Six   zang

Discografie Monique Klemann

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Monique Klemann

Audio/Video Monique Klemann

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer