Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MONOMYTH

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2011 - heden

Genre

instrumentaal, psychedelica, stonerrock

Online

Facebook
Officiële website

Monomyth

Monomyth is een band uit Den Haag, voortgekomen uit een jamsessie van bandleden uit onder anderen Incense, The Polar Exploration Ship, 35007 en Gomer Pyle.
Volledige biografie...

Bezetting

Peter van der Meer (1)   toetsinstrumenten
Tjerk Stoop   elektronica
Sander Evers   drums
Selwyn Slop   basgitaar
Boudewijn Bonebakker   gitaar

Overige muzikanten

Thomas van den Reydt   gitaar

Genoemd in de biografie van

2011   Gomer Pyle

Biografie Monomyth

Monomyth is een band uit Den Haag, voortgekomen uit een jamsessie van bandleden uit onder anderen Incense, The Polar Exploration Ship, 35007 en Gomer Pyle.

2012 - 2013

De eerste optredens vinden plaats in 2012 met onder meer shows in België (Antwerp Music City in april en Yellowstock Winterfest in december) en Duitsland (het festival Monsters Of Närmberch in december). Een jaar later staat de band al op grote festivals als Roadburn in Tilburg (april) en Parkpop in Den Haag (juni). Het titelloze debuutalbum dat in september 2013 verschijnt, bevat vijf uitgesponnen instrumentale nummers die hun roots hebben in spacerock, stoner en Krautrock. De gelaagde muziek is opgebouwd uit een groovende basis van drums en bas, repeterende gitaarlijnen en aanvullende elektronica. De band sluit 2013 af met een optreden op 21 december tijdens het Freak Valley X-Mas Fest in het Duitse Siegen.

2016

Het derde album Exo verschijnt op 18 maart bij Suburban Records. Ter promotie verzorgt de band optredens in Duitsland, België, Engeland en Nederland.
Op het Imagine Filmfestival speelt Monomyth live de soundtrack bij de cult-klassieker Das Cabinet des Dr. Caligari.

2017

Promotiefoto (2017) Op 11 oktober kondigt Monomyth aan dat Thomas van den Reydt stopt met de band. Boudewijn Bonebakker volgt hem op.

Discografie Monomyth

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Monomyth

Audio/Video Monomyth

Video Monomyth

Filmconcert: Monomyth pla...
Filmconcert: Monomyth plays Caligari
Monomyth - Vanderwaalskra...
Monomyth - Vanderwaalskrachten - Vile Vortices @ Elektra Sliedrecht  zoom H4n live recording
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Monomyth - Vanderwaalskrachten - Vile Vortices @ Elektra Sliedrecht  zoom H4n live recording

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer