Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MORRIS KLIPHUIS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1986 - heden

Genre

Franse hoorn, jazz

Online

Facebook
Officiële website

Morris Kliphuis

Componist en hoornist Morris Kliphuis deed de vooropleiding klassieke compositie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en studeerde daarna jazz hoorn aan het Conservatorium in Amsterdam. Met zijn band Kapok wint hij in 2014 een Edison Jazz. In 2017 krijgt hij door het North Sea Jazz Festival de jaarlijks vrije ...
Volledige biografie...

Instrumenten

Franse hoorn

Biografie Morris Kliphuis

Componist en hoornist Morris Kliphuis deed de vooropleiding klassieke compositie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en studeerde daarna jazz hoorn aan het Conservatorium in Amsterdam. Met zijn band Kapok wint hij in 2014 een Edison Jazz. In 2017 krijgt hij door het North Sea Jazz Festival de jaarlijks vrije compositieopdracht toegekend. De compositie 'Dimlicht' wordt uitgevoerd door een nieuw sextet met muzikanten uit verschillende disciplines, van synth pop tot klassiek.

In bezetting van

Kapok   componist, hoorn
Kyteman   hoorn
New Rotterdam Jazz Orchestra   hoorn
Orlando   hoorn
Windkracht 7   Franse hoorn

Discografie Morris Kliphuis

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Morris Kliphuis

Audio/Video Morris Kliphuis

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer