Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MOSS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Moss

Periode

1998 - heden

Genre

alternative, indie

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Nimbus

Moss

Moss is een Amsterdamse indierock band met zanger Marien Dorleijn.
Volledige biografie...

Bezetting

Bob Gibson   gitaar, toetsinstrumenten, zang
Marien Dorleijn   componist, gitaar, tekstschrijver, zang
Finn Kruijning   achtergrondzang, drums
Michiel Stam   gitaar
Koen van de Wardt   basgitaar

Overige muzikanten

Jasper Verhulst   achtergrondzang, basgitaar, toetsinstrumenten
Max Joosse   basgitaar
Bas Pieck   drums

Genoemd in de biografie van

2000   Caesar
2006   Leine
2007   Frans Hagenaars
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Moss

Moss is een Amsterdamse indierock band met zanger Marien Dorleijn.

1999 - 2007

De groep speelt enkele jaren als Nimbus voordat in oktober 2003 de naam wordt veranderd in Moss. Voorman, componist en tekstschrijver Marien Dorleijn wint in 1999 de Grote Prijs van Nederland singer-songwriters en is ook een tijdje het vierde bandlid van Caesar. In 2004 staat Moss op Noorderslag. Het debuutalbum wordt opgenomen met producer Frans Hagenaars. Eind september 2006 wordt Moss getekend door het label Excelsior waar begin 2007 The Long Way Back verschijnt. Op 5 april 2007 verzorgt Moss in Rotterdam eenmalig live de soundtrack tijdens de Duitse zwijgende film Metropolis (Fritz Lang, 1927).

Caesar Frans Hagenaars

2008 - 2011

Dorleijn componeert in 2008 de nummers A Number One With A Bullit en Splendid Isolation voor de cd bij de roman Vreeland van muziekjournalist Jerry Goossens. Moss' tweede album Never Be Scared/Don't Be A Hero (2009) wordt album van de week bij het tijdschrift Revu en VPRO's 3voor12. Terug van enkele shows in Engeland speelt Moss in de zomer van 2010 onder meer op Lowlands en Into The Great Wide Open op Vlieland. Na een optreden in The Bowery Poetry Club te New York, op 23 oktober tijdens het festival CMJ, doet de band begin november 2010 enkele shows in Engeland en Schotland. Marien Dorleijn vormt in 2011 samen met David Pino (El Pino and the Volunteers) het project TIKA.

El Pino & The Volunteers TIKA

2012

Moss in 2012 De uitgave van het derde album Ornaments (januari 2012) wordt ondersteund met optredens in Nederland, Duitsland en Frankrijk. De cd wordt door 3voor12 uitgeroepen tot Album van de Week en krijgt een vijf sterren in de Volkskrant. Op 26 mei staat Moss op het hoofdpodium van Pinkpop. Op uitnodiging van het Amerikaanse Filter Magazine doet de band begin oktober twee optredens op het festival Culture Collide in Los Angeles. Daaraan voorafgaand speelt de band twee shows in New York. Begin november gaan de Amsterdammers naar het Iceland Airwaves Festival in Reykjavik. Een show op Crossing Border in Antwerpen op 18 november wordt gevolgd door een Nederlandse clubtournee in december samen met het Amsterdamse duo The Silhouettes.

The silhouettes

2013

Bassist Jasper Verhulst verlaat de band. Hij speelt onder meer in de band van Jacco Gardner en gaat daarmee in maart op tournee door Amerika. Zijn vervanger is Koen van de Wardt die in Oslo woont en daar zijn eigen band The Youth heeft.

Jacco Gardner

2014

In februari komt het album We Both Know The Rest Is Noise uit. Het album is grotendeels in het Zweedse Göteborg opgenomen bij producer producer Kalle Gustafsson-Jerneholm (onder meer Jose Gonzalez en The Whitest Boy Alive).

Discografie Moss

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Moss

Audio/Video Moss

Video Moss

Breeze
Breeze
Light of My Life
Light of My Life
MOSS - THE COMFORT
MOSS - THE COMFORT
Moss - I Like The Chemistry
Moss - I Like The Chemistry
Moss - I Apologise (Dear ...
Moss - I Apologise (Dear Simon)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Breeze

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer