Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MR. ALBERT SHOW

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1969 - 1973

Genre

psychedelica

Mr. Albert Show

Eindhovense groep, actief van 1969-1973, die stevige, door saxofoon en orgel gedomineerde muziek in het progressieve genre speelt.
Volledige biografie...

Bezetting

Bonkie Bongaerts   orgel
Broer Bogaart   drums
Tom Fautu Boen   basgitaar
Bertus Borgers   saxofoon, zang
Eric Lintermans   gitaar

Overige muzikanten

Floortje Klomp   zang

Genoemd in de biografie van

1969   Bertus Borgers
1973   Armand

Biografie Mr. Albert Show

Eindhovense groep, actief van 1969-1973, die stevige, door saxofoon en orgel gedomineerde muziek in het progressieve genre speelt.

1962 - 1969

Centrale man Bertus Borgers begint zijn muzikale carrière, in navolging van zijn vader, op de bugel in het harmonieorkest. Na het horen van een plaat van Fats Domino stapt hij echter over op de saxofoon en uit het harmonie-orkest. Hij speelt onder andere in de groep Dirty Underwear, die in de jaren zestig extravagante shows verzorgt. Daarna richt hij de Mr. Albert Show op.

Dirty Underwear

1970

De eerste single van de groep, Wild Sensation, verschijnt, met zang van Floortje Klomp. Het nummer haalt de Top 40 en blijft daar vijf weken staan. Het bijbehorende debuutalbum dringt daarentegen niet tot de albumlijst door. Dit jaar staat Mr. Albert Show op de eerste editie van het popfestival Pinkpop.

1971

Een jaar na het debuut komt een tweede LP uit, getiteld Warm Motor.

1973

Er is sprake van een derde op te nemen album maar na het vertrek van Bonki Bongaerts naar de toneelgroep Proloog blijft het bij de twee genoemde langspeelplaten en houdt de groep op te bestaan. Bertus Borgers is naast de Mr. Albert Show actief als sessiemuzikant. Hij is te horen op platen van onder anderen Armand, Golden Earring en Barend Servet en richt de band Sweet D'Buster op.

Armand Sweet d'Buster

Discografie Mr. Albert Show

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Mr. Albert Show

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer