Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MUSICA AMPHION

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1993 - heden

Genre

barok, klassiek, renaissance

Musica Amphion

Musica Amphion richt zich op de uitvoering van zeventiende- en achttiende-eeuwse orkest- en kamermuziekrepertoire op originele instrumenten.
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

1993   Pieter-Jan Belder

Biografie Musica Amphion

Musica Amphion richt zich op de uitvoering van zeventiende- en achttiende-eeuwse orkest- en kamermuziekrepertoire op originele instrumenten.

1993 - 2008

In 1993 stelt klavecinist en blokfluitist Pieter-Jan Belder een instrumentaal ensemble samen, Musica Amphion, dat zich gaat richten op het zeventiende- en achttiende-eeuwse orkest- en kamermuziekrepertoire, dat zal worden uitgevoerd op instrumenten of kopieën van instrumenten uit die tijd. Als aanvoerder wordt violist Rémy Baudet, concertmeester van het Orkest van de Achttiende Eeuw, aangesteld. De musici van Musica Amphion zijn tevens werkzaam als solist en spelen in diverse andere orkesten zoals het Amsterdam Baroque Orchestra, De Nederlandse Bachvereniging, het Freiburg Barok Orkest, het Orkest van de Achttiende Eeuw en de Academy of Ancient Music. Musica Amphion treedt regelmatig op bij verschillende festivals, zoals het Festival Classique in Den Haag, het Bach Festival Amsterdam en het Festival voor Oude Muziek Utrecht. En niet alleen op binnenlandse podia zoals het Concertgebouw in Amsterdam, maar ook op vele buitenlandse podia. Jaarlijks wordt er door Musica Amphion een bijzonder programma aangeboden in de serie Barok Vocaal van Fred Luiten Concertorganisatie.

Amsterdam Baroque Orchestra De Nederlandse Bachvereniging Orkest van de Achttiende Eeuw Pieter-Jan Belder

2009 - 2010

In het seizoen 2009/2010 is Musica Amphion 'Orchestra in residence' bij Musis Sacrum in Arnhem en vindt er een optreden plaats in het Russische Nizhny Novgorod. En natuurlijk wederom optredens tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht.

Festival Oude Muziek Utrecht

2011

Vanaf najaar 2011 start Musica Amphion met Pieter-Jan Belder een meerjarig project met de titel 'Bach Contextueel'. Hierin worden de cantates van Bach door Musica Amphion, samen met het Gesualdo Consort Amsterdam, vanuit een niet-alledaagse invalshoek belicht zodat ze de samenhang laten horen die berust op muzikale verbanden uit de kerkdiensten van toen. De cantates worden in de muzikale en liturgische context van hun ontstaan uitgevoerd in verschillende kerken en zalen in Nederland en Duitsland. Zo wordt het publiek meegevoerd in Bachs denk- en belevingswereld.

Gesualdo Consort Amsterdam

2012 - 2013

Niet alleen bekende componisten zoals J.S. Bach, Handel, Telemann, Sweelinck, Corelli, Purcell en Mozart staan op de lessenaar bij Musica Amphion; tevens wordt er een lans gebroken voor de Nederlandse componisten, waaronder Pieter Cornet, Herman Hollanders, Cornelis Padbrué, Cornelis Schuyt en Nicolas Vallet en zodoende mag Musica Amphion gezien worden als een pleitbezorger van de oude Nederlandse muziek.

Cornelis Schuyt Cornelis Thymanszoon Padbrué Herman Hollanders Jan Pieterszoon Sweelinck Nicolas Vallet Pieter Cornet

Discografie Musica Amphion

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Musica Amphion

Audio/Video Musica Amphion

Video Musica Amphion

Bart Schneemann & Musica ...
Bart Schneemann & Musica Amphion - G.F. Händel/uit: Hoboconcert in g mineur - deel 1 en 4
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Bart Schneemann & Musica Amphion - G.F. Händel/uit: Hoboconcert in g mineur - deel 1 en 4

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer