Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NAKED

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Naked

Periode

2001 - heden

Genre

folkrock

Online

Officiƫle website

Naked

Naked is een Haagse folkrockband gevormd rondom singer-songwriter Arie Spaans (ex-Suburbs). De naam is afkomstig van de gelijknamige speelfilm van de Britse regisseur Mike Leigh. Met bandleden Bram Duschman, Eriq Agterdenbosch en Henk Gerners neemt Spaans in 2003 in eigen beheer het debuutalbum Keep Breathing op, maar een doorbraak blijft ...
Volledige biografie...

Bezetting

Arie Spaans   basgitaar, gitaar, zang
Alexei Maliy   accordeon, gitaar
Rick Roomer   drums, percussie
Rob Lagendijk   contrabas
Willem van der Helm   viool

Overige muzikanten

Henk Gerners   basgitaar
Bram Duschman   gitaar
Eriq Agterdenbosch   drums

Genoemd in de biografie van

2001   Suburbs
2004   Suburbs
2005   Golden Earring

Biografie Naked

Naked is een Haagse folkrockband gevormd rondom singer-songwriter Arie Spaans (ex-Suburbs). De naam is afkomstig van de gelijknamige speelfilm van de Britse regisseur Mike Leigh. Met bandleden Bram Duschman, Eriq Agterdenbosch en Henk Gerners neemt Spaans in 2003 in eigen beheer het debuutalbum Keep Breathing op, maar een doorbraak blijft uit. In 2009 is Naked weer actief in een nieuwe bezetting met violist Willem van der Helm, drummer Rick Roomer (Prat's The Woblem, Da Gaia), contrabassist Rob Lagendijk (Smutfish, John Dear Mowing Club) en gitarist Alexei Maliy. Een jaar later gaat de band de studio in met producer Shell Schellekens (o.a. Golden Earring) voor het album Watching The Trees dat in maart 2013 zowel op cd als lp uitkomt.

Discografie Naked

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Naked

Audio/Video Naked

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer