Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NEW ADVENTURES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

New Adventures

Periode

1978 - heden

Genre

rock

Online

Officiële website

New Adventures

Uit Winschoten afkomstige formatie die het vooral in de late jaren zeventig en vroege jaren tachtig goed doet met bluesy rocknummers. De band wordt in de jaren negentig weer opgericht.
Volledige biografie...

Bezetting

Peter Bootsman   gitaar, zang
Harry de Winter   basgitaar, zang
Bennie Top   drums

Overige muzikanten

Henk Torpedo   drums
Peter Walrecht   drums
Gerrit Veen   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1971   RO-D-YS
1985   Vortex
1990   The Breeze
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie New Adventures

Uit Winschoten afkomstige formatie die het vooral in de late jaren zeventig en vroege jaren tachtig goed doet met bluesy rocknummers. De band wordt in de jaren negentig weer opgericht.

1978 - 1979

Bootsman (ex-Hot Time Band en Purcus Education), De Winter (ex-Roxette en Purcus Education) en Torpedo (ex-Upsidedown) zijn toe aan een nieuwe muzikaal avontuur en richten New Adventures op. Het trio doet in de nazomer zijn eerste optredens in Oost-Groningen en wordt (met dank aan de tijdgeest en de bandnaam) aanvankelijk in de new wave-hoek geplaatst. De bluesrock van New Adventures doet het goed bij live optredens en de band heeft al gauw een goede reputatie. Bootsman en zijn companen touren in het voorprogramma van The Golden Earring, krijgen een deal met Polydor en gaan in december '79 met George Kooymans de studio in voor de opnamen van hun eerste eerste album.

George Kooymans Hot Time Band

1980

New Adventures In februari verschijnt de eerste volledige plaat van New Adventures. Eerder werden wat singles uitgebracht waarvan de Chuck Berry-hit Come On het meest succesvol is. De groep krijgt van Stichting Conamus de Zilveren Harp uitgereikt.

1981

De band staat op 8 juni op Pinkpop tussen groepen als U2, Ian Dury & The Blockheads, Madness en UB40. Daarna wordt, wederom onder leiding van Earring-gitarist George Kooymans, Wild Cat's Moaning opgenomen.

1982

Op het door New Adventures zelf geproduceerde album Point Blank wordt de lijn van de twee voorgaande albums doorgezet. Nadat de plaat is uitgekomen vertrekt drummer Henk Torpedo. Hij wordt vervangen door Peter Walrecht.

1983 - 1986

In een vernieuwde samenstelling neemt de band Radiator op. De elpee laat een meer op de powerpop gerichte muzikale aanpak horen, maar het is duidelijk dat New Adventures op zijn laatste benen loopt. In 1984 doet men in de oude bezetting een aantal afscheidsconcerten. Opnamen van de laatste optredens in Groningen en Veendam in augustus en september 1984 verschijnen middels Live's A Mess (1985). En hoewel New Adventures eigenlijk opgeheven is, speelt het trio in de oude bezetting verder. Deze opleving is echter van korte duur, waarna Bootsman en De Winter de formatie New Legend formeren.

New Legend

1989

Drummer Henk Torpedo maakt enige tijd deel uit van de Groningse rhytm & bluesband Eddy And The Seventh Son.

The Seventh Son

1990 - 1991

In 1990 wordt New Legend een feit. De Nederlands/Duitse band bestaat uit Bootsman (zang, gitaar), De Winter (bas), Carl Carlton (zang, gitaar), Pascal Kravetz (toetsen) en Bertram Engel (drums). Aan het begin van de jaren negentig verschijnen twee albums van de rockband. Daarna verdwijnt New Legend van het toneel.

New Legend

1994 - 1999

Nadat New Legend is opgeheven richten Bootsman, De Winter en Torpedo New Adventures weer op. Vanaf halverwege de jaren negentig staat de formatie weer op het podium. Met bassist Gerrit Veen in plaats van De Winter verschijnt in 1998 na twaalf jaar een album. Het is de eerste cd van de band, daar het eerdere werk uitsluitend op vinyl verscheen. Naast nieuw werk staan daar ook oude Adventures-hits op, zoals Come On en Back To The Pit. De plannen om in 1999 een opvolger op te nemen zijn voorbarig. De band wordt voortijdig opgeheven.

2002

De originele bezetting van New Adventures pikt opnieuw de draad op en gaat weer optreden. Bootsman speelt daarnaast ook in de band TeNDeRMeN.

TeNDeRMeN

2008 - 2009

New Adventures speelt nog regelmatig in de orginele bezetting en maakt in 2009 deel uit van de Dutch Rock Nights tour door Nederland, België en Duitsland, samen met Urban Heroes, Powerplay, Massada en Livin' Blues Xperience.

2013

Drummer Henk Torpedo verlaat in mei de band. Bennie Top wordt zijn opvolger.

2014

Na ruim vijftien jaar verschijnt er in juni weer een nieuw album: Station Zero.

Discografie New Adventures

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's New Adventures

Audio/Video New Adventures

Video New Adventures

In Our Hands
In Our Hands
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
In Our Hands

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer