Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NEW DEAL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1978 - 1985

Genre

country

New Deal

New Deal is countryrockband uit Drachten. Sjoerdjan de Wit (pedalsteel, dobro en zang) is afkomstig uit de countrygroep Early Bird, samen met geluidstechnicus Frans Kloosterman en manager Jurjen de Wit. In 1981 verlaten Fransien Jellema, Martin Kootje en Harry Kootstra New Deal. Zij maken plaats voor Hans de Vogel (basgitaar) ...
Volledige biografie...

Bezetting

Fransien Jellema   zang
Martin Kootje   gitaar
Sjoerdjan de Wit   pedalsteel
Harry Kootstra   basgitaar, zang
Albert Schoonebeek   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Arie De Jong   gitaar, zang
Hans de Vogel   basgitaar
René van Kerckhoven   banjo, gitaar, mandoline, pedalsteel, piano

Genoemd in de biografie van

1978   Early Bird
1986   Bricquebec

Biografie New Deal

New Deal is countryrockband uit Drachten. Sjoerdjan de Wit (pedalsteel, dobro en zang) is afkomstig uit de countrygroep Early Bird, samen met geluidstechnicus Frans Kloosterman en manager Jurjen de Wit. In 1981 verlaten Fransien Jellema, Martin Kootje en Harry Kootstra New Deal. Zij maken plaats voor Hans de Vogel (basgitaar) en Arie de Jong (zang, gitaar). Het titelloze debuutalbum wordt geproduceerd door Conny Peters uit Maastricht en bevat naast eigen werk ook enkele covers en twee nummers geschreven door Ruud Hermans.

Discografie New Deal

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video New Deal

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer