Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NINA VAN DIJK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Niña Van Dijk

Periode

1985 - heden

Genre

blues, conga, djembé, djembé, rock, zang

Online

Officiële website

Niña Van Dijk

Niña van Dijk breekt samen met haar zus in 2003 door met het trio Treble. Het laatste hoogtepunt in de carrière van Treble is deelname aan het Eurovisie Songfestival in Athene in 2006. In 2006 wordt Van Dijk als zangeres toegelaten op de popafdeling van het Conservatorium in Amsterdam. Ze ...
Volledige biografie...

Instrumenten

conga, djembé, djembé, zang

Overige muzikanten

Mischa Porte   drums
Dolf Bekker   basgitaar
Pepijn van de Burgt   gitaar
Roman Huijbreghs   gitaar
Jan Jaap Snellen   toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

2011   Treble

Biografie Niña Van Dijk

Niña van Dijk breekt samen met haar zus in 2003 door met het trio Treble. Het laatste hoogtepunt in de carrière van Treble is deelname aan het Eurovisie Songfestival in Athene in 2006. In 2006 wordt Van Dijk als zangeres toegelaten op de popafdeling van het Conservatorium in Amsterdam. Ze krijgt onder meer zangles van Mathilde Santing en Anouk. In 2011 studeert ze cum laude af en richt ze haar eigen band op. In samenwerking met producer Attie Bauw neemt ze de EP Outside The Box op. Op 3 juni 2011 doet Niña van Dijk in ´t Oude Pothuys in Utrecht een try-out met haar nieuwe band.

In bezetting van

Treble   conga, djembé, zang

Discografie Niña Van Dijk

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Niña Van Dijk

Audio/Video Niña Van Dijk

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer