Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NURLAILA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

18-01-1975 - heden

Genre

pop, zang

Online

Officiële website

Nurlaila

De Haagse zangeres Nurlaila is een van de grote jonge talenten in de Nederlandse musicalwereld. Ze vertolkt hoofdrollen in o.a. Miss Saigon, Fame, The Wiz en Les Misérables.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1995   Marcus Olgers
2001   Linda Wagenmakers
2004   Ricky Koole
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Nurlaila

De Haagse zangeres Nurlaila is een van de grote jonge talenten in de Nederlandse musicalwereld. Ze vertolkt hoofdrollen in o.a. Miss Saigon, Fame, The Wiz en Les Misérables.

In bezetting van

For The Love Of Money   zang
She Got Game   zang

1990

Nurlaila Karim (Amsterdam, 18 januari 1975) neemt een jaar les bij de Haagse Acteerstudio. Daarnaast volgt ze klassiek ballet- en zanglessen en een aantal jaren piano- en vioolles. Ze speelt viool bij het Viotta-Jeugd Orkest. Nurlaila stapt over van de klassieke viool naar popmuziek, via de schoolband The Puppies.The Puppies verandert haar naam in Noënta. Sven (later toetsenist bij de band van Anouk) en Matty Ros schrijven de muziek, Nurlaila de teksten.

Anouk

1991

Noënta jamt op het strand in Scheveningen. Leo Bennink (The Motions) loopt langs. Hij is zo onder de indruk van Nurlaila's stem, dat hij haar in contact brengt met platenmaatschappij CNR.

Leo Bennink The Motions

1992

Het debuutalbum The Light In The Darkness verschijnt. Nurlaila schrijft alle nummers, Bennink en Joop Oonk (haar manager) zijn de producers. De titel is de Engelse vertaling van Nurlaila's naam. De plaat trekt weinig aandacht.

Joop Oonk Leo Bennink

1996

Nurlaila sluit zich aan bij de jazzdance-groep El Weirdo's Jazz Sextet. De groep vindt haar inspiratie vooral in de funk en disco uit de jaren zeventig. Door haar komst speelt de band niet langer instrumentale nummer en wordt het een septet. Ze staan op Noorderslag. Uit ruim duizend kandidaten wordt Nurlaila gekozen om de rol van Gigi in de musical Miss Saigon te vertolken bij afwezigheid van actrice Imelda de Los Reyes.

1997

Producersduo Bolland en Bolland schrijven voor haar het plaatje Als Je Doet Wat Je Doet. Het wordt een bescheiden zomerhit. Daarnaast staat Nurlaila bijna dagelijks op het podium met Miss Saigon. Als ze Gigi niet speelt, danst of zingt ze in een bijrol.

Bolland & Bolland

1998

Begin maart wordt de finale van het Nationale Songfestival gehouden. Nurlaila zingt het nummer Alsof Je Bij Me Bent van John Ewbank. De zangeres krijgt van de vakjury vier keer het maximale aantal punten en eindigt als tweede. Wekelijks zingt de zangeres in Showbiz City. In september neemt ze met John Ewbank een heel album op. Op tweede kerstdag treedt Nurlaila op in het programma Lalalalive. Samen met Nance en Des'Ray zingt ze twee kerstliedjes: Sleigh Ride en I Saw Mommy.

Desiree Manders John Ewbank Nance

1999

Begin februari verschijnt het nummer Alles Draait Om Jou van Nurlaila & Stanley. Eind februari treden de zangeres, Gary Chandler en Tony Sherman op met het Koninklijke Nederlandse Luchtmacht Orkest in het haarlemse Concertgebouw. Nurlaila wordt gecast om de rol van Carmen Diazin de musical Fame te spelen. Ook Jim de Groot, een van de zonen van Boudewijn de Groot, speelt hierin een rol.

Jim de Groot

2000

Naar aanleiding van haar rol in de musical Fame brengt Nurlaila de gelijknamige single uit. Haar volgende rol speelt ze in de musical Rent samen met ondermeer Jim de Groot.

2001

Rocky Over The Rainbow gaat op 23 juli in de Watertorenstudio te Amsterdam in première. De musical is een mix van The Wizard Of Oz en The Rocky Horror Show en is bedacht door Eelco Claassen (dirigent), Michael Diederich (regie) en Jim de Groot. Naast De Groot (als Riff) en Nurlaila (in de rol van Dorothy) spelen ook Tony Neef en Linda Wagenmakers mee. Elke voorstelling heeft een andere verteller, waaronder TV-kok Joop Braakhekke, journaallezer Harmen Siezen, Jacques d'Ancona en Boudewijn de Groot. Tijdens het Musical Awards Gala 2001 in het Fortis Circustheater te Scheveningen krijgt Nurlaila de Award voor Beste vrouwelijke hoofdrol uitgereikt voor haar rol als Mimi Marquez in Rent.

Boudewijn de Groot Jim de Groot Linda Wagenmakers Tony Neef

2002

Nurlaila presenteert bij TV West het toeristische programma ZH Met Uitjes.

2003 - 2005

De zangeres is te zien in Musicals In Concert 2 en Musicals In Ahoy' 2004. Zij verleent medewerking aan het theaterconcert De Munk Live! Nurlaila is in januari 2005 betrokken bij de opnamen van In This World, een benefietsingle voor de kinderslachtoffers van de tsunami in Azië, onder de naam Eurasia opgenomen met Nederlandse artiesten met een Indisch/Molukse achtergrond. De opbrengsten van de single gaan naar het Liliane Fonds. De zangeres maakt vanaf oktober 2005 deel uit van Leoni Jansens She Got Game 3, samen met onder meer Ricky Koole en Sarina Voorn.

Danny de Munk Ricky Koole She Got Game

2006

Nurlaila neemt deel aan Musicals In Ahoy' 2006 dat plaatsvindt van 17 tot en met 24 mei. Begeleid door een bijna veertig man sterk orkest, een showballet en het New Symphonic Orchestra zingt Nurlaila samen met o.a. Anita Meyer, Danny de Munk, Kim-Lian, Jamai en Olivia Newton John hoogtepunten uit beroemde hitshows uit de hele wereld. Nurlaila is de stem van Stella het Stinkdier in Beesten Bij De Buren, de Nederlandse versie van de Amerikaanse animatiefilm Over The Hedge (première: 29 juni). Nurlaila Karim speelt de rol van Dorothy in de musical The Wiz. De Nederlandse musicalversie is gebaseerd op de bekroonde Broadway-productie en geïnspireerd op de filmversie met Diana Ross en Michael Jackson. The Wiz gaat op 10 september in première in het Beatrix Theater te Utrecht.

Anita Meyer Jamai Kim-Lian

2008

In het voorjaar speelt Nurlaila de rol van Fantine in de musicalklassieker Les Misérables.

2010

Onder haar volledige naam brengt de zangeres de kinderpopplaat Wereldse Kinderliedjes uit met liedjes als Ik Lag Fijn Te Slapen, Drie Blinde Muizen, Ali Baba, Rechtervoet Linkervoet en Onder Moeders Paraplu.

2013

Het Engelstalige album Chameleon laat de soul-, jazz- en funkinvloeden van de zangeres horen. De plaat is een productie van gitarist Patrick Drabe en bassist Paddy van Rijswijk. De nummers A Fool In Love (Ike & Tina Turner) en If I Ever Lose This Heaven (Leon Ware) zijn duetten met Roger Happel.

Discografie Nurlaila

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Nurlaila

Audio/Video Nurlaila

Video Nurlaila

Nurlaila - I will
Nurlaila - I will
Nurlaila Karim @ the Uitm...
Nurlaila Karim @ the Uitmarkt in the Netherlands 2006 - "The Wiz"
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Nurlaila - I will

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer