Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

OKKIE HUYSDENS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Okkie Huysdens rond 1996 (bron: officiele website Ayreon)

Periode

1947 - 2014

Genre

orgel, piano, producer, producers, sessiemuzikanten, toetsinstrumenten, zang

Pseudoniemen

Hans Huysdens

Okkie Huysdens

Zanger/toetsenist Okkie Huysdens speelt in de jaren zestig in bands als Spitfires, Rockin' Jesters, Fab, Hank Peterson & Four Strangers en Flashback. In 1971 maakt hij de overstap naar een andere Rotterdamse band, Himalaya. Zangeres in deze band is Patricia Paay. Himalaya bestaat slechts een jaar en is in feite ...
Volledige biografie...

Instrumenten

orgel, piano, producer, toetsinstrumenten, zang

Genoemd in de biografie van

1980   Stars On 45
1981   Shirley
1986   Swinging Soul Machine
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Okkie Huysdens

Zanger/toetsenist Okkie Huysdens speelt in de jaren zestig in bands als Spitfires, Rockin' Jesters, Fab, Hank Peterson & Four Strangers en Flashback. In 1971 maakt hij de overstap naar een andere Rotterdamse band, Himalaya. Zangeres in deze band is Patricia Paay. Himalaya bestaat slechts een jaar en is in feite de voorloper van de band Heart waar Patricia Paay ook deel van uitmaakt.

In bezetting van

Flashback   orgel, piano, zang
Heart   toetsinstrumenten
Himalaya (1)   toetsinstrumenten
Limousine   zang
Mega's   orgel, zang
Rainbow Train   orgel, piano, zang
Stars On 45   zang
The President   zang

1965 - 1974

Zanger/toetsenist Okkie Huysdens speelt in de jaren zestig in bands als Spitfires, Rockin' Jesters, Fab, Hank Peterson & Four Strangers en Flashback. In 1971 maakt hij de overstap naar een andere Rotterdamse band, Himalaya. Zangeres in deze band is Patricia Paay. Himalaya bestaat slechts een jaar en is in feite de voorloper van de band Heart waar Patricia Paay ook deel van uitmaakt. Samen met de zusjes Paay neemt hij ook jingles op voor piratenzender Veronica.

Himalaya (1) Patricia Paay

1975 - 1979

Wanneer Paay in 1975 de voorkeur geeft aan een solocarrière gaat Heart verder onder de naam Limousine. Okkie Huysdens neemt in deze band de vocalen voor zijn rekening. Het repertoire is geïnspireerd door The Beatles, 10CC en Stevie Wonder. Tussen 1975 en 1979 maakt Okkie eveneens deel uit van Rainbow Train, de band van Hans Vermeulen. In 1978 werkt hij aan een eigen album voor het label Poker wat nooit verschijnt.

Limousine Rainbow Train

1980 - 1985

In 1980 wordt Huysdens door producer Jaap Eggermont gevraagd voor een nieuw project: Stars On 45. Het gaat om een Beatles-medley waarbij Huysdens de stem van Paul McCartney voor zijn rekening neemt. Tussen 1983 en 1985 vormt Huysdens samen met Pim Koopman The President. In die twee jaar neemt de band twee LP's op: By Appointment Of en Muscles. Okkie Huysdens is niet alleen producer maar ook een zeer succesvol en veelgevraagde gastmuzikant en engineer.

Stars On 45

1990 - 2014

Huysdens blijft vooral actief als engineer en sessiemuzikant. In 1990 produceert hij de act Sisters die niet verder komt dan de tipparade. Als engineer is hij betrokken bij veel Endemol producties zoals de musical De Jantjes en Anatevka. Op 6 september 2014 overlijdt Huysdens op 67-jarige leeftijd.

Discografie Okkie Huysdens

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Okkie Huysdens

Audio/Video Okkie Huysdens

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer