Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ON/OFF

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1978 - 1987

Genre

new wave

On/Off

On/Off wordt in 1978 opgericht door Joep Bruijnjé. De band is geïnspireerd door de progressieve rockgroep Gentle Giant en new wave-band XTC en repeteert gratis in de kelder van Paradiso. In deze periode verzorgt On/Off als tegenprestatie vele voorprogramma's in Paradiso, waaronder voor Pinguin Café Orchestra en Rupert Hine. In ...
Volledige biografie...

Bezetting

Joep Bruijnjé   gitaar, zang
Martin Warmer   basgitaar
Dick van der Vaart   drums
Klaas ten Holt   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1978   Joep Bruijnjé

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

15-7-22, City of Dance Festival, Middelburg

Biografie On/Off

On/Off wordt in 1978 opgericht door Joep Bruijnjé. De band is geïnspireerd door de progressieve rockgroep Gentle Giant en new wave-band XTC en repeteert gratis in de kelder van Paradiso. In deze periode verzorgt On/Off als tegenprestatie vele voorprogramma's in Paradiso, waaronder voor Pinguin Café Orchestra en Rupert Hine. In 1980 gaat de band op tournee als voorprogramma van The Nits. Met Nits-toetsenist Robert-Jan Stips neemt On/Off in 1981 de single Paolo's Jive/Phone Again op in de studio van Arnold Mühren te Volendam. Niet lang daarna verlaat Bruijnjé de band en krijgt hij een platencontract bij Idiot records. Van Bruijnjé verschijnt in 1987 onder de naam On/Off het door Jakob Klaasse en Johan Visser geproduceerde album Medicine.

Discografie On/Off

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video On/Off

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer