Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ORFEO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Orfeo in 2010

Periode

2001 - heden

Genre

singer-songwriter, soul

Online

Officiƫle website

Orfeo

De muziekstijl van de Amsterdamse zanger en componist Orfeo wordt vergeleken met de Amerikaanse singer-songwriter Tracy Chapman. In de zomer van 2004 verschijnt zijn eerste album ICON.
Volledige biografie...

Bezetting

Raymond Cambridge   basgitaar, zang
Aram Leeuw   piano
Orfeo Bouman   zang
Frans Molenaar   gitaar
Pepijn van den Boogaard   drums

Overige muzikanten

Robin Zuidam   percussie, zang
Sandy van der Weijden   zang
Rinaldo Oehlers   rap
Ben Mendes   saxofoon
Ricardo Cairo   rap
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2004   Berget Lewis

Biografie Orfeo

De muziekstijl van de Amsterdamse zanger en componist Orfeo wordt vergeleken met de Amerikaanse singer-songwriter Tracy Chapman. In de zomer van 2004 verschijnt zijn eerste album ICON.

1997 - 2004

Singer-songwriter Orfeo schrijft mee aan de single Sacrifice (1997) van Anouk. Hij wint in 2001 Mooie Noten, de singer-songwritercompetitie georganiseerd door stichting GRAP te Amsterdam. In hetzelfde jaar wint hij ook de publieksprijs tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. In september 2002 begint hij, begeleid door diverse muzikanten, aan zijn eerste theaterconcerten. In de zomer van 2004 komen zijn eerste album ICON en de single Always In Love in eigen beheer uit.

Anouk

2005

Gitarist Alvin Lewis speelt in de groep Food For Funk.

Food For Funk

2006

Orfeo Bouman is ook als acteur actief en onder meer te zien in een commercial van McDonald's.

2007

Op 15 oktober presenteert voormalig bandlid Robin Zuidam samen met Ytsen Kooistra onder de naam Republiek Van De Muziek de cd Echt! Hun album bevat elf zelfgeschreven Nederlandstalige liedjes en wordt geheel in eigen beheer geproduceerd en uitbracht op het eigen label YBK.

Republiek van de Muziek

2010

Orfeo in 2010 Orfeo werkt aan nieuw songmateriaal en levert onder meer het nummer Mrs. Triple Six voor het debuutalbum Red Alert (2010) van Chris LeMay.

Discografie Orfeo

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Orfeo

Audio/Video Orfeo

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer