Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ORQUESTA PEGASAYA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1986 - heden

Genre

Antillen, merengue, salsa, soca, zouk

Online

Officiële website

Orquesta Pegasaya

Pegasaya betekent letterlijk kleefkruid of klis. De groep speelt een vrolijke mengeling van salsa, zouk, merengue, son-montuno, reggae (bubbling), tumba, soca en bachata. De basis van de Tilburgse groep bestaat uit studenten en oud-studenten van het Brabants Conservatorium. Pegasaya mag zich zeer hooggeplaatst zien aan de smalle top van salsa-orkesten ...
Volledige biografie...

Bezetting

Helen Evertz   saxofoon
Oscar Vasquez   saxofoon
Cyrill Bernadina   zang
Reinier Lijfrock   zang
Rosanne Melfor   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Jersey Isenia   zang

Biografie Orquesta Pegasaya

Pegasaya betekent letterlijk kleefkruid of klis. De groep speelt een vrolijke mengeling van salsa, zouk, merengue, son-montuno, reggae (bubbling), tumba, soca en bachata. De basis van de Tilburgse groep bestaat uit studenten en oud-studenten van het Brabants Conservatorium. Pegasaya mag zich zeer hooggeplaatst zien aan de smalle top van salsa-orkesten in Europa en is de meest populaire salsaband van Nederland.

1986

De Caraïbische feestband Pegasaya wordt door enkele studenten opgericht in Tilburg.

1989

Componist/zanger Gibi Emelina, afkomstig van de Curaçaose muziekgroep Era komt Pegasaya versterken. Het gevolg is de dubbele hitsingle Oh Mama/Verano die goed scoort op de Antillen. Zanger Kennedy Tielman wordt twee weken door Era op Curaçao begeleid.

1990

De LP Fiesta met de hit Ladron komt op de markt. Dit nummer is geschreven naar aanleiding van diefstal van de auto van een van de muzikanten.

1991

Zanger Kennedy Tielman wint het Tumba Festival in het Rotterdamse Ahoy' in het kader van het Rotterdams/Antilliaanse Zomercarnaval.

1993

Pegasaya gaat op reis naar Curaçao voor enkele uitverkochte optredens.

1994

De cover van het nummer Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn van Gordon wordt door Pegasaya opgenomen in een salsa-versie. De band krijgt een bekendheid bij een groter publiek in Nederland en het nummer wordt ook een hit in Suriname. Pegasaya-zanger Jersey Isenia wint het Tumbafestival in Rotterdam.

1996

Pegasaya verzorgt de openingstrack op de CD Latin & Caribbean Music From The Netherlands van de Stichting Popmuziek Nederland. De band zet de opening van Erasmusbrug luister bij.

1997

Op de Antillen en Aruba scoort Pegasaya haar grootste hit ABB, die aldaar 20 weken in alle hitlijsten prijkt. Zanger Jersey Isenia eindigt als tweede op het Tumbafestival in Curacao.

1998

Pegasaya speelt zes uur lang non-stop op de parade van het Rotterdamse zomercarnavalsfeest. Daarna doen ze, met twee andere salsa-bands, een optreden op het hoofdpodium.

1999

De groep doet in de zomer een aantal optredens op salsa-festivals. In oktober verschijnt het nieuwe album Bump & Grind.

2000

Op het livealbum Bibu Y Directo is nieuw bandlid Reinier Lijfrock voor het eerst te horen.

2001

Op 30 juni verzorgt het orkest het voorprogramma van Elvis Crespo in de Heineken Music Hall te Amsterdam. De single Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn is een cover van de gelijknamige hit van Gordon.

2003

In februari verschijnt de compilatie The best of Orquesta Pegasaya. De band bestaat op dit moment uit dertien muzikanten: drie blazers, drie percussionisten, vier vocalisten, twee toetsenisten en een bassist. De groep doet voorprogramma's bij optredens van Jennifer Lopez en Elvis Crespo. De salsamedley Pegaton is in Curaçao en Aruba een grote radiohit. Orquesta Pegasaya staat in augustus weer op de Antilliaanse Feesten in het Belgische Hoogstraten, het grootste Caribische muziekfestival in Europa.

Discografie Orquesta Pegasaya

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Orquesta Pegasaya

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer