Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

OSCAR HARRIS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Oscar Harris

Periode

1943 - heden

Genre

pop, soul, zang

Online

Officiële website

Oscar Harris

Vermoedelijk de bekendste Surinaamse muzikant in Nederland. Scoort met name in de jaren zeventig de ene hit na de andere met een mix van vrolijke, Caribisch getinte meezingers en zwoele soulballads.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1960   Annie de Reuver
1965   Twinkle Stars
1966   Het
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Oscar Harris

Vermoedelijk de bekendste Surinaamse muzikant in Nederland. Scoort met name in de jaren zeventig de ene hit na de andere met een mix van vrolijke, Caribisch getinte meezingers en zwoele soulballads.

In bezetting van

Tropical Allstars   zang
Twinkle Stars   zang

1943 - 1963

Oscar Harris wordt geboren op 30 november 1943 in Suriname. Op 20-jarige komt hij leeftijd naar Nederland om te studeren.

1965 - 1972

Zijn doorbraak als zanger kwam naar eigen zeggen toen hij Max Nijman mocht vervangen. Hij begint zijn zangcarrière bij The Twinkle Stars, een vanuit Amsterdam opererende Surinaamse groep, De populariteit van de formatie bereikt met de topsuccessen Try A Little Love ('70) en Soldiers Prayer ('71) een onbetwist hoogtepunt.

Billy Jones Max Nijman Twinkle Stars

1973 - 1978

Oscar Harris & The Twinkle Stars Met de hits van de Twinkle Stars is het gedaan. Harris trekt daaruit zijn conclusies en begint een solocarrière, die hem na een moeizame aanloop en tijdelijke koppelingen aan zangeressen vanaf 1976 weer regelmatig terugbrengt in de hitparade. Via ereplaatsen op songfestivals in onder anderen Bulgarije, Luxemburg en Oostenrijk, alsmede tournees door Duitsland, Scandinavië en Frankrijk, breidt zijn faam zich tevens gestaag over de grenzen uit.

1979 - 1988

In 1980 beleeft Harris zijn internationale doorbraak met de ook buiten Europa (o.a. Israël, veel Afrikaanse landen en Indonesië) gigantische kraker Song For The Children. Een meerjarig samenwerkingsverband met de Haarlemse zangeres Debbie (solohits: Everybody Join Hands en Angelino) pakt vervolgens echter verkeert uit. De hitstroom stokt en Harris raakt langzaam maar zeker uit beeld. Op grond van zijn eerder verworden reputatie ontbreekt het hem evenwel ook dan bepaald niet aan werk. Hij treedt veel op in discotheken en voor de radio (begeleid door onder meer het Metropole Orkest) en er blijven regelmatig platen van hem verschijnen.

Debbie Metropole Orkest

2003

Oscar Harris zingt een duet op de single Lean On Me van de Haagse zanger Sébastiaan.

2005

Oscar Harris werkt mee aan de cd Dutch Rare Food met daarop bewerkingen door C-Mon & Kypski van zogenaamde 'Dutch rare grooves'. Het album is de tweede cd bij de compilatie Dutch Rare Groove die in oktober wordt uit uitgebracht door Supertracks Records in samenwerking met Fonos.nl.

C-Mon & Kypski

2006

In het kader van Dutch Rare Groove treedt Oscar Harris 12 maart op samen met C-Mon & Kypski, Black Market Audio en DJ en 'funkoloog' Sjeng Stokkink tijdens Weekend van de Nederlandse pop op 3FM Serious Radio.

Black Market Audio

2007

De stem van Oscar Harris is in februari te horen in Beestenboel, de Nederlandse versie van de Amerikaanse animatiefilm Barnyard: The Original Party Animals.

2008

De zanger levert vocalen in Corduroy, het vijfde nummer op het album Monarchs van het Haagse hiphoptrio Coup deVillz.

2010

Op 19 september geven Oscar Harris and the Twinkle Stars een eenmalig reünieconcert in Amsterdam.

2011

Oscar Harris zingt mee op de twee bonustracks die te vinden zijn op het album Will It Go Around van de band Flower To The People.

Flower to the People

2013

De zanger is in april samen met actrice Nelly Frijda, oud-minister Bram Stemerdink, choreograaf Barrie Stevens en acteur Bram Biesterveld te zien in het tweede seizoen van de reality soap Krasse Knarren bij omroep MAX op Nederland 1.

Discografie Oscar Harris

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Oscar Harris

Audio/Video Oscar Harris

Video Oscar Harris

Oscar Harris - Song for t...
Oscar Harris - Song for the children 1980
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Oscar Harris - Song for the children 1980

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer