Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

OSCAR HOLLEMAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Profielfoto Facebook (bron; Facebook)

Genre

gitaar, producer, producers

Online

Officiële website

Oscar Holleman

Oscar Holleman is een van de oprichters van Vengeance. Na vijf jaar verlaat hij deze band en begint zijn carrière als topproducer van pop-, rock- en metalbands.
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, producer

Genoemd in de biografie van

1993   Pentacle
1996   Cloudmachine
1997   Aemen
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Oscar Holleman

Oscar Holleman is een van de oprichters van Vengeance. Na vijf jaar verlaat hij deze band en begint zijn carrière als topproducer van pop-, rock- en metalbands.

In bezetting van

Bodine   gitaar
Vengeance   gitaar

1983 - 1987

Oscar Holleman is een van de oprichters van hardrockgroep Vengeance. Vijf jaar later, tijdens de voorbereiding van het album Take It Or Leave It, verlaat hij de band.

Vengeance

1988 - 1990

Hij werkt verder in zijn muziekzaak en bouwt aan een eigen studio.

1990 - 1991

Gitarist Arjen Lucassen nodigt Holleman uit om nog eenmaal te touren met Vengeance.

1992 - 1999

In een omgebouwde garage achter het huis van zijn ouders aan de Ambrosiusweg 29 te Waalwijk begint Holleman met het produceren van demo's. De naam van zijn studio is RS29 (de RS staat voor Recording Studio). Een van de demo's die hij opneemt is van Bodine, de hardrockband waar hij zelf ook enige tijd deel van uitmaakt. Zijn eerste grote producersklus is voor het album Pools Of Sorrow, Waves Of Joy, een vroeg soloproject van Arjen Lucassen onder de naam Anthony. Voor Lucassen is Holleman ook betrokken bij de opnamen van de Ayreon-albums Actual Fantasy (1996) en Into The Electric Castle (1998). Andere bands die de producer dit decennium over de vloer krijgt zijn onder anderen Aemen, Antropomorphia, Brotherhood Foundation, Helloïse, Heideroosjes, The Undeclinables en Vals Licht. Met Gorefest gaat hij een grote studio in voor hun album Soul Survivor (1996). Ook bij Gorefests Chapter 13 (1998) zit de Holleman achter de knoppen. De producer brengt hun drummer Ed Warby in contact met Arjen Lucassen, het begin van een langlopende samenwerking tussen de drummer en de gitarist. Holleman komt in 1998 voor het eerst in contact met Within Temptation wanneer hij een remix maakt voor hun single The Dance.

Aemen Arjen Lucassen Ayreon Brotherhood Foundation Gorefest Heideroosjes Helloïse The Undeclinables Vals Licht Within Temptation

2000 - 2009

De opdrachten van Oscar Holleman worden steeds lucratiever. Krezip klopt aan voor hun cd Nothing Less (2000). Het album en de single I Would Stay worden na het optreden van Krezip tijdens Pinkpop een immense hit wordt. Holleman investeert in de opnamekosten van Within Temptations Mother Earth en werkt mee aan het ontwikkelen van hun bandgeluid. Mother Earth (2000) wordt een internationaal succes. De producer zit daarna niet om werk verlegen en werkt mee aan platen van onder anderen Vals Licht, Ian Parry, Rosemary's Sons, Heideroosjes, The Undeclinables, Dimension Seven, The [New] Shining en After Forever. Holleman verhuist naar een groot landgoed in Boxtel. In een interview (Aardschok, juli 2010) vertelt de producer later dat de luxe zijn creativiteit verstikt. Hij stopt met werken en raakt in een depressie. Holleman verkoopt alles en start opnieuw in een kleinere werkomgeving. De hervonden werklust wordt echter tegengezeten door een ernstige darmziekte.

After Forever Dimension Seven Ian Parry Krezip Rosemary's Sons The New Shining

2010

De producer werkt aan het debuutalbum van My Favorite Scar wanneer hij tweemaal wordt getroffen door een herseninfarct en half blind wordt. Ondanks deze tegenslagen, en het doktersadvies rustiger aan te doen, werkt Holleman fanatiek door aan de afronding van het album.

My Favorite Scar

2011

Van de band T.A.G verschijnt het debuutalbum Swallow Your Modesty, geproduceerd en gemixt door Oscar Holleman.

2012

Holleman doet de mix van het album Warhorse van de heavy metalband Picture. Hij werkt mee aan het tweede album van metalband My Favorite Scar.

Picture

2013

De producer neemt het jonge talent Kovacs onder zijn hoede. Hij produceert haar debuut EP en is te zien in de documentaire Wolflady (Daan Willekens) die over haar muzikale ontdekkingsreis gaat.

Kovacs

2019

Hij produceert samen met Wouter Hardy het nummer 'Arcade', waarmee Duncan Laurence voor Nederland het Eurovisie Songfestival wint.

Discografie Oscar Holleman

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Oscar Holleman

Audio/Video Oscar Holleman

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer