Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PAUW

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Persfoto (Bron: officiële website PAUW)

Periode

2014 - heden

Genre

pop/rock, psychedelica, rock

Online

Officiële website

PAUW

Twentse band die met psychedelische rock vanaf 2014 snel furore maakt in Nederland en daarbuiten.
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

2014   Thomas Berge

Biografie PAUW

Twentse band die met psychedelische rock vanaf 2014 snel furore maakt in Nederland en daarbuiten.

2014

Vanuit een gezamenlijke passie voor psychedelische muziek uit de jaren 60 en 70 richten drie vrienden uit Haaksbergen de band PAUW (met hoofdletters) op.
Rens Ottink (drums), Eszl du Vois (bas en orgel) en Brian Pots (gitaar en zang) vormen de beginbezetting van de band. Vanuit de eerste repetities in een oude varkensschuur ontstaat een set waarmee ze meedoen met de Popronde. Hun deelname is zo succesvol dat deze 38 shows oplevert, een record. Eind 2014 verschijnt een eerste EP. Het nummer 'Shambhala' mag rekenen op veel airplay op 3FM.

2015

Kees Braam (toetsen) voegt zich bij de band. De nu vierkoppige formatie maakt veel indruk op het festival Lowlands. In oktober verschijnt het eerste volwaardige album met de titel 'Marcrocosm Microcosm'. Op het album staat ook de single 'Visions'. Het nummer is voor het tv-programma De Wereld Draait Door bedacht als soundtrack onder beelden van de Hubble ruimtetelescoop die 25 jaar bestaat.

2016

Persfoto (Bron: officiële website PAUW) Ook in het buitenland krijgt PAUW langzaam voet aan de grond. Ze geven optredens in Engeland, Duitsland en Frankrijk. De band wordt genomineerd voor een Edison en een 3FM award.

Discografie PAUW

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's PAUW

Audio/Video PAUW

Video PAUW

PAUW - Shambhala (Officia...
PAUW - Shambhala (Official Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
PAUW - Shambhala (Official Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer