Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PARKER BROS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1994 - 1997

Genre

jazz, soul

Parker Bros

De Amsterdamse groep Parker Bros wordt tijdens een jamsessie geformeerd door muzikanten die elkaar kennen van de Muziek Pedagogische Academie in Hilversum. De bandleden noemen zich Hil, Wil, Ray en Jay Parker. In 1995 brengt de groep haar gelijknamige debuutalbum uit. Jaap Roggeveen begint een solocarrière en schrijft samen met ...
Volledige biografie...

Bezetting

Wilbrand Meischke   basgitaar
Jaap Roggeveen   gitaar, zang
Rene Koenen   drums
Hilvert Roorda   toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1994   Wilbrand Meischke

Biografie Parker Bros

De Amsterdamse groep Parker Bros wordt tijdens een jamsessie geformeerd door muzikanten die elkaar kennen van de Muziek Pedagogische Academie in Hilversum. De bandleden noemen zich Hil, Wil, Ray en Jay Parker. In 1995 brengt de groep haar gelijknamige debuutalbum uit. Jaap Roggeveen begint een solocarrière en schrijft samen met zijn zus Ellen Roggeveen Nederlandstalige liedjes. Bassist Wilbrand Meischke is actief als sessiemuzikant.

Discografie Parker Bros

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Parker Bros

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer