Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PARTNER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

persfoto Partner (bron: fotocollectie MCN)

Periode

1977 - 1981

Genre

pop

Partner

Amerikaans georiënteerde melodieuze pop/rock-formatie uit Limburg, vooral herinnerd vanwege de hit Kayuta Hill. Startpunt van de carrière van de internationaal furore makende producer/technicus Erwin Musper.
Volledige biografie...

Bezetting

Erwin Musper   toetsinstrumenten, zang
Ab van Goor   drums, zang
Bert Bessems   gitaar, zang
Pierre Beckers   basgitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1971   Armand
1978   Erwin Musper
1979   Girls Walk By
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Partner

Amerikaans georiënteerde melodieuze pop/rock-formatie uit Limburg, vooral herinnerd vanwege de hit Kayuta Hill. Startpunt van de carrière van de internationaal furore makende producer/technicus Erwin Musper.

1977

Partner komt in 1977 voort uit het dansorkest Windmill, dat al vanaf 1969 actief is, eerst onder de naam Opus en vanaf 1972 als Windmill. Windmill bestaat uit Pierre Beckers (bas, zang), Bert Bessems (zang, gitaar), Jo Robeers (zang, drums) en Erwin Musper (zang, toetsen). Daarvoor zaten Beckers en Robeers in de Sharons, waarin Erwin Musper ook nog even meespeelt. De Sharons, Opus en Windmill maakten enkele singles, onder andere een viertal singles voor Johnny Hoes. In 1974 vervangt Ab van Goor Jo Robeers. In 1977 veranderen zij van stijl en naam: Partner. De eerste single Kayuta Hill is gelijk een hit, de debuut-elpee A Mansize Job Requires A Mansize Meal wordt goed ontvangen.

Johnny Hoes Opus (I) Windmill

1978

Eén van de hoogtepunten in de carrière is in mei als de groep op Pinkpop staat. Het muzikale vakmanschap wordt geëxploiteerd op scholen en bij een cursus popmuziek van de VARA-schoolradio.

1979

De tweede elpee On Second Thoughts werd geproduceerd door Pim Koopman. Het is een sterke plaat, maar helaas blijft hitsucces uit.

1980

De titel van het album The Sky Is The Limit is hoopvol, maar de plaat vol aan Supertramp, 10cc en Steely Dan herinnerende seventiespop legt het af in het door disco en new wave veranderde krachtenveld. Vervolgens wordt de groep opgeheven. Erwin Musper maakt carrière als geluidstechnicus in de Wisseloord studio's (David Bowie, Def Leppard, Bon Jovi) en producer (Frank Boeijen Groep, Zinatra, Armand, Herman Brood).

Armand Frank Boeijen Herman Brood Zinatra

1994

Het nummer Kayuta Hill wordt opnieuw opgenomen voor deel 1 van de compilatie (Marlstone CDL 9433).De Geschiedenis van de Limburgse Popmuziek, deel 1

Discografie Partner

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Partner

Audio/Video Partner

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer