Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PASADENA DREAM BAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1981 - heden

Genre

coverbands, funk, soul

Pasadena Dream Band

De Pasadena Dream Band uit Zuid-Holland is een swingende formatie die in de zomer van 1986 een grote hit scoort met de single Zandvoort (geschreven door Peter Roos en Willem Snijders). De groep wordt in 1981 opgericht door Jan Kiewiet de Jonge en Laurents van Stenus samen met bevriende muzikanten.
Volledige biografie...

Bezetting

Laurents van Stenus   basgitaar
Willem Snijders   componist, toetsinstrumenten
Jan Kiewiet de Jonge   saxofoon
Justine Pelmelay   zang

Overige muzikanten

Simone Pormes   zang

Genoemd in de biografie van

1988   Capricorn

Biografie Pasadena Dream Band

De Pasadena Dream Band uit Zuid-Holland is een swingende formatie die in de zomer van 1986 een grote hit scoort met de single Zandvoort (geschreven door Peter Roos en Willem Snijders). De groep wordt in 1981 opgericht door Jan Kiewiet de Jonge en Laurents van Stenus samen met bevriende muzikanten. Via het studentencircuit groeit de Pasadena Dream Band uit tot een populaire coverband met rond de 500 dance classics op het repertoire. De single Smile People (1987) bevat vocalen van Justine Pelmelay.

Discografie Pasadena Dream Band

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Pasadena Dream Band

Audio/Video Pasadena Dream Band

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer