Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PATRICK VOTRIAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

13-02-1963 - heden

Genre

achtergrondzang, sessiemuzikanten, trombone, tuba, zang

Patrick Votrian

De in Amerika geboren tubaspeler Patrick Votrian komt in 1985 naar Nederland om zijn horizon te verbreden. Hij studeert aan het conservatorium in Den Haag en speelt daarna in verschillende bands.
Volledige biografie...

Instrumenten

achtergrondzang, trombone, tuba, zang

Biografie Patrick Votrian

De in Amerika geboren tubaspeler Patrick Votrian komt in 1985 naar Nederland om zijn horizon te verbreden. Hij studeert aan het conservatorium in Den Haag en speelt daarna in verschillende bands.

In bezetting van

Beukorkest   trombone, tuba
De Kift   trombone, tuba
De Nazaten   sousafoon, trombone
Dopegezinde Gemeente   trombone, zang
Gorelev   trombone
Kyteman   tuba
OLaBOLA   achtergrondzang, trombone, tuba
Snake Charming   trombone, zang
Van Puffelen   trombone, tuba

1963

Patrick Votrian wordt geboren op 13 februari 1963 in Burbank, California.

1975

Op 12-jarige leeftijd begint hij tuba en trombone te spelen.

1980 - 1984

In zijn geboorteplaats begint hij in 1980 met zijn studie tuba aan het Institute of the Arts. Tijdens zijn studiejaren werkt hij met verschillende sessiemuzikanten en speelt hij ook in een jeugdorkest. Tijdens een korte tour wordt het orkest begeleidt door de beroemde componist en dirigent Leonard Bernstein. Als hij in 1984 zijn studie afrondt, neemt hij een korte periode afstand van de muziek en verdient hij zijn geld met verschillende baantjes.

1985 - 1987

In 1985 pakt hij zijn koffers en verhuist naar Nederland. Hij wil weg uit Amerika, ergens studeren en werken om nieuwe ervaringen op te doen. Van 1985 tot 1987 studeert hij aan het conservatorium in Den Haag.

1989 - 1990

In 1989 leert hij de veelzijdige muzikant Marcel Cuypers kennen die medeoprichter is van de band Snake Charming & The Western World. Het is Cuypers die Patrick Votrian introduceert in de Nederlandse muziekscene. Votrian sluit zich aan bij zijn band en speelt mee op de debuutplaat Coupe Mondial. Met Snake Charming staat hij in 1990 onder meer op het Rotterdamse Metropolis-festival en Noorderslag.

Snake Charming

1991 - 1992

Patrick Votrian maakt deel uit van het jazzorkest Bik Bent Braam van componist en pianist Michiel Braam. Hij is voor het eerst te horen op hun album Howdy! (1992) en speelt vervolgens op Het XYZ Der Bik Bent Braam (1996), Zwart Wit (1999), 13 (2000), Bik Bent Braam Goes Bonsai (2002) en Growing Pains (2004).

Michiel Braam

1995 - 1996

Via Marcel Kuypers komt Votrian in contact met Bram Vermeulen. Hij speelt mee op zijn album Tijd en tourt met de chansonnier langs de theaters. Met Marcel Kuypers en Pierre van Duyl is hij ook actief in De Dopegezinde Gemeente. Votrian speelt mee op het album Ver Van Alles. In 1996 staat hij met de groep op Lowlands.

Bram Vermeulen Dopegezinde Gemeente

1999 - 2000

In 1999 sluit hij zich aan bij de feestelijke Surinaams/Nederlandse band De Nazaten. In 2000 komt de groep met het album Kachéché. De plaat is een mix van Caribische traditionals en stijlen als reggae en klezmer. In 2000 volgt er een Nederlandse tour. In datzelfde jaar stichten Bob Fosko, Pierre van Duijl en Jan-Paul van der Meij de gelegenheidsgroep Gorelev op. De groep debuteert met het album Een Gloeiende plaat waarop ook Votrian meespeelt. Hij doet ook mee als het gezelschap gaat touren. Vanaf nu speelt hij nog maar incidenteel met de groepen Snake Charming en de Dopegezinde Gemeente.

De Nazaten Gorelev

2001 - 2003

Ro Krom en Nico Brandsen roepen in de zomer van 2001 OLaBOLA in het leven. Votrian schuift na een paar jamsessies en repetities aan en speelt een paar jaar mee met de groep.Theater- en muziekgezelschap De Kift brengt in 2001 haar album Koper uit als Votrian de groep komt versterken. In 2003 speelt hij mee op het album Vier Voor Vier. In november van dat jaar wordt het album gepresenteerd in de Grote Kerk in Alkmaar. Daarna volgt een tour door Nederland. Met de Nazaten speelt hij in 2003 in Suriname.

OLaBOLA

2004

Gorelev stopt ermee en geeft in het voorjaar een afscheidsconcert waar cd-opnames van worden gemaakt. Uiteraard is Votrian ook van de partij. Met De Kift trekt hij langs de Nederlandse theaters en podia.

De Kift

2009

Votrian brengt met het Nederlandstalige kwartet Van Puffelen de cd Recht Voor Z'n Raap uit.

Van Puffelen

Discografie Patrick Votrian

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Patrick Votrian

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer