Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PAUL MARSELJE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Paul Marselje

Periode

25-01-1950 - heden

Genre

chanson, folk, Nederlandstalig, zang

Online

Officiële website

Paul Marselje

Nederlandstalige chansonnier uit Haarlem.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1947   Jack Bulterman

Biografie Paul Marselje

Nederlandstalige chansonnier uit Haarlem.

1970 - 1972

Paul Marselje (Haarlem, 25 januari 1950) start zijn carrière in de Waagtaveerne, een muziekcafé in Haarlem waar ook o.a. Boudewijn de Groot optreedt. Met zijn Nederlandstalige repertoire treedt hij op in clubs en kleine theaters. Philips biedt hem een contract voor twee albums aan.

Boudewijn de Groot

1973

Paul Marselje Het eerste en voorlopig enige album van de zanger is de door Jack Bulterman geproduceerde lp Spoor 3A. Naast eigen liedjes bevat de plaat Nederlandstalige bewerkingen van nummers van Elton John, Gordon Lightfoot en Bob Dylan. Dans Een Dans komt uit op single. De zanger is veelvuldig op radio en televisie te horen en treedt ook op tijdens festivals in het buitenland.

1980 - 1990

Marselje raakt betrokken in plaatselijke politiek. Hij zit in diverse besturen en is enige tijd D66-wethouder. In 1986 brengt hij in eigen beheer de cassette Ik Zou Zomaar uit.

1990 - 2003

De zanger treedt sporadisch op. Samen met de bevriende Ierse dichter Aidan Sharkey schrijft hij liedjes waarvan er in 1994 een meedoet in de Ierse voorrondes van het Eurovisiesongfestival 1994. In 1993 verschijnt de cassette Ik Zong Voor Jou in eigen beheer.

2004

Het album Spoor 3A komt in maart uit op cd. De naam van Paul Marselje wordt ook genoemd in Noten aan het Spaarne, een boek van journalist Peter Bruyn over de muziekgeschiedenis van Haarlem.

2005

Het in eigen beheer uitgebracht album Daar Woon Je bevat 19 liedjes met Haarlem en omgeving als onderwerp of achtergrond. De cd bevat twee Engelstalige teksten van Marselje's Haarlems/Ierse vriend Aidan Sharkey en een tekst van Lennaert Nijgh.

Lennaert Nijgh

Discografie Paul Marselje

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Paul Marselje

Audio/Video Paul Marselje

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer