Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PEARL JOZEFZOON

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

21-09-1985 - heden

Genre

gospel, musical, pop/rock, R&B, zang

Online

Facebook
Officiële website

Pearl Jozefzoon

Pearl Jozefzoon is een zangeres met haar roots in de gospelmuziek en R&B. In 2011 krijgt zij landelijke bekendheid door haar deelname aan het programma The Voice Of Holland.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2010   Cash On Delivery
2011   Wolter Kroes

Biografie Pearl Jozefzoon

Pearl Jozefzoon is een zangeres met haar roots in de gospelmuziek en R&B. In 2011 krijgt zij landelijke bekendheid door haar deelname aan het programma The Voice Of Holland.

1985 - 2010

Pearl wordt geboren in Culemborg. Haar ouders hebben hun roots in Suriname. Ze begint met zingen in een band van de kerk. Ze wordt thuis verder muzikaal opgevoed door haar broers en treedt op met een gospelkoor. Haar grote voorbeelden zijn Whitney Houston en Mariah Carey. Na de HAVO gaat ze naar het conservatorium in Tilburg, waar Pearl de richting Muziektheater voltooit. Na haar opleiding heeft zij rollen in verschillende Nederlandse musicals. In 2010 doet Pearl mee aan het eerste seizoen van het talentenprogramma The Voice Of Holland. Juryleden Nick & Simon nemen haar op in hun team. De zangeres haalt de finale maar wordt tweede achter Ben Saunders.

Ben Saunders Nick & Simon

2011 - 2013

Pearl Jozefzoon In 2011 wint Pearl het televisieprogramma Van Popster Tot Operaster en ontdekt ze dat het klassieke repertoire haar ook wel ligt. In het programma Mattheüs Masterclass zingt ze de aria Erbarme Dich uit de Matthäus Passion van Bach. Ook neemt ze deel aan het Nationaal Songfestival waar ze tweede wordt. Pearl neemt de tijd voor haar debuutalbum en verschijnt als gastvocaliste bij Nick & Simon en Wolter Kroes. Daarnaast treedt ze op in het gospelcircuit. In februari 2013 verschijnt haar debuut The Time Is Now. Op het album zijn verschillende stijlen te horen als klassiek, pop, R&B en gospel. Tijdens haar zomervakantie in Suriname komt Pearl bij toeval bij een radioshow terecht. De dj is erg enthousiast over haar versie van Clocks, een nummer van Coldplay. Binnen enkele weken staat zij met het nummer op 1 in Suriname.

Nick & Simon Wolter Kroes

Discografie Pearl Jozefzoon

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Pearl Jozefzoon

Audio/Video Pearl Jozefzoon

Video Pearl Jozefzoon

Pearl Jozefzoon - Clocks ...
Pearl Jozefzoon - Clocks (Official Video)
Pearl Jozefzoon - Oh Love...
Pearl Jozefzoon - Oh Love (Habanera)
Wolter Kroes & Pearl Joze...
Wolter Kroes & Pearl Jozefzoon - Breken Van De Lijn (Officiële Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Pearl Jozefzoon - Clocks (Official Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer