Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PEER RAVE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1963 - heden

Genre

producer, producers

Peer Rave

Peer Rave is een technicus/producer die werkt met onder andere Henry Rollins, Urban Dance Squad, Grof Geschut, Peter Pan Speedrock en Seedling.
Volledige biografie...

Instrumenten

producer

Genoemd in de biografie van

1995   Tupelo Honey
1998   Peter Pan Speedrock
1998   Urban Dance Squad
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Peer Rave

Peer Rave is een technicus/producer die werkt met onder andere Henry Rollins, Urban Dance Squad, Grof Geschut, Peter Pan Speedrock en Seedling.

1963 - 1989

Peer Rave wordt geboren op 4 september 1963 in Eindhoven. Zijn oom is drummer en die introduceert Rave op speelse wijze in de muziekwereld. Op 12-jarige leeftijd leert Rave zichzelf gitaar spelen en op de middelbare school schrijft hij liedjes voor de bandjes waar hij deel van uitmaakt. Op die leeftijd realiseert Rave zich al dat je hard moet werken om er wat van te maken. Rave is 22 als hij als het vak inrolt. Een studio in de buurt van Eindhoven zoekt een enthousiast jong iemand die leergierig is en zijn handen wil uit steken. Rave gaat aan de slag als opnametechnicus. Later verkast hij naar een studio in Haarlem waar hij drie jaar werkt. You Get What You Deserve van Oh'Dev is een van de eerste platen die hij produceert.

Oh' Dev

1994 - 2005

In 1994 gaat hij naar Santa Barbara in de Verenigde Staten waar hij als engineer aan de slag gaat. Hij wordt gevraagd om op tournee te gaan met de Rollins Band, een groep rondom zanger/acteur Henry Rollins waar ook co-producer Theo van Eenbergen bij betrokken is. Rave maakt als technicus live-opnames van de band. De tournee van Rollins brengt Rave uiteindelijk twee maanden in Amerika en twee maanden in Europa. In 1995 komt hij terug naar Nederland. Maar als hij de kans krijgt om een studio in Belgiƫ over te nemen is hij meteen weer vertrokken. In die studio werkt hij als producer onder meer met de Urban Dance Squad. Het is de laatste plaat die de groep uitbrengt: Artantica uit 1999. Na een paar jaar vestigt Rave zich weer in Nederland. Hij produceert onder meer albums van Band Zonder Banaan, Grof Geschut, Peter Pan Speedrock, Seedling en Jovink en de Voederbietels. In 2003 richt hij met Edwin Balogh de studio Custom Recording op. In de studio mixt hij onder meer het album Last Rudy Standing van Beef uit 2005.

Band Zonder Banaan Theo van Eenbergen Urban Dance Squad

Discografie Peer Rave

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Peer Rave

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer