Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PEKEL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1990 - heden

Genre

folk, wereldmuziek

Pekel

Pekel is een ensemble dat voornamelijk Nederlandse volksmuziek speelt maar ook hun eigen repetoire heeft. Met wisselende bezettingen spelen zij in binnen- en buitenland. In 1998 wordt Nederland vertegenwoordigd door Pekel bij de wereldexpo in Lissabon. De groep speelt veel zeemansliederen en heeft een schoolprogramma gemaakt over de zeevaart in ...
Volledige biografie...

Overige muzikanten

John Bazuijnen   basgitaar
Erno Korpershoek   accordeon
Peter Moree   bouzouki, doedelzak, draailier, gitaar
Theo Schuurmans   blaasinstrumenten

Biografie Pekel

Pekel is een ensemble dat voornamelijk Nederlandse volksmuziek speelt maar ook hun eigen repetoire heeft. Met wisselende bezettingen spelen zij in binnen- en buitenland. In 1998 wordt Nederland vertegenwoordigd door Pekel bij de wereldexpo in Lissabon. De groep speelt veel zeemansliederen en heeft een schoolprogramma gemaakt over de zeevaart in de Gouden Eeuw.

Discografie Pekel

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Pekel

Audio/Video Pekel

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer