Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PERAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1994 - heden

Genre

draaitafels, house, producer, trance

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Legendary, Lick, Luvspunge, Massive Pad, Operator, St. Tropez Caps

Peran

DJ Peran (Simeon van Dijk) is vooral bekend als club/mellow- en trance dj, die midden jaren negentig met veel succes remixen en dj-optredens doet met dj Jean. Daarnaast maakt Peran onder eigen naam ook vinylplaten voor diverse labels.
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels, producer

Genoemd in de biografie van

1992   Wessel van Diepen
1995   Revelation Time
1996   DJ Jean

Biografie Peran

DJ Peran (Simeon van Dijk) is vooral bekend als club/mellow- en trance dj, die midden jaren negentig met veel succes remixen en dj-optredens doet met dj Jean. Daarnaast maakt Peran onder eigen naam ook vinylplaten voor diverse labels.

In bezetting van

Revelation Time   toetsinstrumenten

1994 - 1995

Peran (ex-Revelation Time) scoort samen met producer Delmundo van de Vengaboys scoort hits onder de naam Lick met Got To Move Your Body en onder de naam Luvspunge met Didn't I Give You Love. Daarnaast maakt hij remixen voor 2Brothers on the 4th Floor, Kellee (My love), Matt Bianco en vele andere artiesten.

2 Brothers On The 4th Floor Revelation Time Vengaboys

1996

Naast het produceren gaat Peran ook als dj draaien. Na draaibeurten in de Amsterdamse clubs Sinners en IT tourt Peran een half jaar door Amerika, waar hij onder andere New York, Miami, San Francisco en Los Angeles aandoet. Als hij weer terug is, neemt hij met dj Jean Let Yourself Go op voor het kersverse It-label van de gelijknamige discotheek. De track is een schot in de roos en staat 11 weken bovenaan in de dancelijsten.

DJ Jean

1997 - 1999

Samen met dj Rene brengt Peran Give It To Me Baby uit op het Belgische label Byte, waar ook de 2 Unlimited producties uitkomen. Met en zonder Jean maakt hij een flink aantal remixen, waaronder voor Ace of Base, Airscape, Full Intention, Lil' Louis, PM Project en de Vengaboys.
Overzicht remixes:
Kellee - my love is the only key remix - moonshine records
Matt bianco - lost in you remix - multi rec./nondino music
2 Brothers on the 4th floor- let me be free remix - cnr
2 Brothers on the 4th floor- come take my hand remix - cnr
Gigi d'agostini - sweetly remix - CNR
A.t. project - you're the one remix - it records
Lill louis - make it funky remix -rhythm import
Sugar daddy benedict brothers - powerdub remix - celebrative records
Red5 - you lift me up remix - byte records
M&s featuring michelle douglas -saterday remix - what's cooking records
Pm project - you know i want u remix - loop records
Real dj - you make me feel remix - crossover music
Hyper trophy - beautifull day remix - dos or die records
Marissa turner - i wanna be loved by you remix - BMG germany
Units for hour - i get ready remix - byte records
Funking down the track - the best dj remix - neue welt
Boston dj's move you body remix - high fashion music
Dj ton t b - never enough remixes - fruit of the loops
The wizzard - no competition remix - hour power records
The Housenegro - Madhouse Peran -remix - Hourpower records
Discostepper-Clubsukkas remix - WEA Germany
Vengaboys- Ibiza remix - Violent records
Magic dreams - The stars remix -- CNR Arcade
TKO - The Tiger - dj Peran mixes - Spotsound records
Hammerking - Manana - dj Peran mixes- Massive drives

2000 - 2002

Bij Rhythm Import verschijnt van Peran het mix-album The Master's Choice volume 3. Na een aantal internationale tournees, onder andere door Japan, Amerika en het Midden Oosten, volgen weer meer optredens in Nederland. Peran schakelt over op trance, en tourt anno 2003 nog evenveel door het buitenland als voorheen. Zijn aan het Britse Incentive gelicenseerde single Good Time haalt in maart 2002 de Britse charts. Peran treedt op in Rio de Janeiro en Las Vegas. Tijdens zijn Japanse tournee in september doet de DJ onder meer Club Code in Tokyo aan.

2003

In maart treedt Peran op in Argentinie en in juli voor het eerst in Polen. Voor de zomersingle We Want To Be Free wordt een videoclip opgenomen in Spanje.

2004

Naar aanleiding van de release van de gelijknamige single doet de DJ Good Times 2004 langs Nederlandse clubs. Samen met Bob Snoeijer vormt hij het duo St. Tropez Caps waarvan de 12'' Like A Storm verschijnt. In september doet Peran voor het eerst optredens in de Koreaanse hoofdstad Seoul gevolgd door optredens in Japan.

2005

Na een tournee in januari door Zuid-Amerika draait de DJ in mei voor het eerst in China. Op het label Sunrise Recordings verschijnt de 12'' Wanna Have A Good Time. Hij maakt remixen voor DJ Iker Nuñez, Monica X, Sax Brothers, 8Static en Cube5. In november doet de DJ een tournee door de Verenigde Staten.

2006

DJ Peran reist de wereld rond voor optredens in onder meer Brazilië (januari), Polen (juli) en Japan (september). Peran maakt een remix van op de 12'' Get Away van DJ Tiddey en hij bewerkt tracks van SOUP, Torsten Tanis en Sandro Peres.

Discografie Peran

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Peran

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer