Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PERSONA NON GRATA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Persona Non Grata in 1999

Genre

coverbands, rock

Online

Officiële website

Persona Non Grata

Persona Non Grata is een akoestische rockband uit het Noorden des lands met zanger René Muthert (Wildrose, Lightnin), bassist Harry Kuypers en gitarist Alex Gache (Neighbours, Boven Peil). De band begint als coverband, maar schrijft ook eigen songmateriaal met commercieel oogmerk. Gache verlaat de band en met onder meer drummer ...
Volledige biografie...

Bezetting

René Muthert   tekstschrijver, zang
Harry Kuypers   basgitaar
Alex Gache   gitaar

Overige muzikanten

Niels Lingbeek   gitaar, producer
Ard Offers   toetsinstrumenten
Nils Offers   drums
Robert Homan   basgitaar
Henk Torpedo   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Persona Non Grata

Persona Non Grata is een akoestische rockband uit het Noorden des lands met zanger René Muthert (Wildrose, Lightnin), bassist Harry Kuypers en gitarist Alex Gache (Neighbours, Boven Peil). De band begint als coverband, maar schrijft ook eigen songmateriaal met commercieel oogmerk. Gache verlaat de band en met onder meer drummer Henk Torpedo wordt de single Samen/Vleugels (1999) opgenomen. Na het uitkomen van de single vertrekken ook Kuypers en Torpedo. Muthert gaat met producers Michiel Hoogenboezem, René Houwen en Niels Lingbeek (Galaxy) de studio in voor opnamen van een volledig album. Lingbeek speelt ook live mee in een bezetting die aangevuld wordt door toetsenist Ard Offers (Galaxy, Melrose, Hooked On Red), drummer Nils Offers (Galaxy) en bassist Robert Homan (Hooked On Red). Kort na het opnemen van de cd trouwt René Muthert in 1999 met Patty Brard (Luv'). Zonder hem gaan Gache en Kuypers als Persona Non Grata door als akoestische coverband, aangevuld met zanger Bart Schwertmann. In 2011 komt de originele bezetting bij elkaar voor een reünieoptreden. Daarna touren Muthert, Kuypers en Gache weer door Nederland met op het repertoire rockklassiekers van onder anderen The Eagles, The Police, The Beatles, The Rolling Stones, Bon Jovi, Bryan Adams en Lynyrd Skynyrd.

Discografie Persona Non Grata

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Persona Non Grata

Audio/Video Persona Non Grata

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer