Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PETER BEENSE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Peter Beense

Periode

27-08-1963 - heden

Genre

amusementsmuziek, levenslied, Nederlandstalig, zang

Online

Officiële website

Peter Beense

Imposante zanger uit Amsterdam. Zijn stem wordt vergeleken met Caruso, Tom Jones, Johnny Jordaan en André Hazes. Hij reist het land door met eigen repertoire, Jordaanklassiekers en Engelstalige nummers. Peter Beense treedt regelmatig op in zijn eigen karaokecafé aan de Korte Reguliersdwarsstraat, tegenover het café van Bolle Jan nabij het ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1986   Marcel Coenen
2004   Wolter Kroes
2006   Negativ
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Peter Beense

Imposante zanger uit Amsterdam. Zijn stem wordt vergeleken met Caruso, Tom Jones, Johnny Jordaan en André Hazes. Hij reist het land door met eigen repertoire, Jordaanklassiekers en Engelstalige nummers. Peter Beense treedt regelmatig op in zijn eigen karaokecafé aan de Korte Reguliersdwarsstraat, tegenover het café van Bolle Jan nabij het Rembrandtplein te Amsterdam.

1963 - 1990

Peter Beense (27 augustus 1963) wordt geboren in de Tollenstraat in de Amsterdamse Kinkerbuurt als zoon van een verwarmingsmonteur. Hij groeit op in Osdorp. In zijn tienerjaren zingt hij op de zolderkamer met behulp van een cassetterecorder en mengpaneel zijn eerste liedjes in. Als hij de muziek van André Hazes ontdekt, wordt hij fan en stort hij zich op het Nederlandstalige repertoire. Zijn eerste optredens zijn in Café Bolle Jan van de vader van René Froger, in die tijd nog gelegen aan De Wittenkade. In het Hof van Holland aan het Rembrandtplein wordt hij bekend als de zingende kelner. Beense is gediplomeerd brood- en banketbakker, maar de horeca trekt hem meer. Hij begint aan de Korte Reguliersdwarsstraat zijn eigen Café Peter Beense. Hij treedt op in het hele land en brengt vanaf midden jaren tachtig ook platen uit. De single Mijn Donker Bruine Broeder behaalt in 1985 de tipparade.

André Hazes René Froger

1991 - 2000

Als Ajax in 1995 de wereldbeker in Japan wint, treedt Beense op tijdens het huldigingfeest op het Museumplein in Amsterdam. Meer dan honderdduizend voetbalfans horen hem zijn eerste hit Ay Ay Ay Ajax vertolken. Beense is Ajaxfan en zingt regelmatig vanaf de middenstip tijdens de rust van een wedstrijd. De optredens buiten zijn café beperken zich niet tot Nederland. Beense is ook in Oostenrijk en Spanje op feesten te zien.

2002

Beense reist vanuit de Vlinderbuurt in Diemen met een orkestband op zak naar optredens in het land. Hij opent steevast met het lied Lang Leve De Lol. Zijn eerste grote concert met begeleidende muzikanten is in Carré. Het theater aan de Amstel is binnen drie dagen uitverkocht.

2004

Peter Beense Tijdens de herdenking van André Hazes in de Amsterdam Arena, naar aanleiding van diens overlijden op 23 september, zingt Peter Beense samen met Wolter Kroes het lied Het Is Koud Zonder Jou.

Wolter Kroes

2005

Peter Beense Op 7 maart viert Peter Beense samen met muzikale vrienden The Big Party in de Heineken Music Hall. Het titelnummer 'n Goede Vriend, een duet met Harry Slinger, komt begin mei uit op single. Eind juni starten de opnames van de muzikale hiphopspeelfilm Bolletjes Blues!, het debuut van regisseurs en scenarioschrijvers Karin Junger en Brigit Hillenius. Rapper Negativ en actrice Sophie van Oers spelen de hoofdrol. Peter Beense is te zien in een bijrol als 'vriend van ome Edje' en ook te horen op de soundtrack. Samen met rapper Negativ maakt de volkszanger een hiphopversie van Ze Zeggen, oorspronkelijk bekend geworden in de versie van Manke Nelis.

Harry Slinger Manke Nelis Negativ

2006

Op 27 maart staat de zanger opnieuw met een eigen show in de Heineken Music Hall. Hij wordt begeleid door Hollywood Boulevard, de oude begeleidingsband van André Hazes.

2007

Peter Beense speelt de rol van bewakingsbeambte van de Bijenkorf in de speelfilm Honeyz van regisseur Tom Six. Op 14 juni ontvangt de zanger uit handen van Rachel en Roxanne Hazes het eerste exemplaar van zijn cd Voor Mijn Vrienden. Het album is opgenomen met John van de Ven in de studio van Hans Aalbers.

John van de Ven

2008

De zanger is in het najaar in het nieuws vanwege zijn maagverkleining. Binnen korte tijd is Beense 25 kilo kwijt.

2010

Peter Beense in 2010 Op 8 december viert Peter Beense zijn 25-jarig jubileum als artiest met een optreden in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Daaraan voorafgaand verschijnt in november het album 'n Rondje Van Mij, geproduceerd door Emile Hartkamp en Norus Padidar. De cd bevat onder meer een duet met dochter Melanie Beense.

Discografie Peter Beense

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Peter Beense

Audio/Video Peter Beense

Video Peter Beense

Peter Beense - Laat Ze Ma...
Peter Beense - Laat Ze Maar Lullen (Officiële video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Peter Beense - Laat Ze Maar Lullen (Officiële video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer