Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PETER PAN SPEEDROCK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Peter Pan Speedrock

Periode

1996 - heden

Genre

hardrock, rock

Online

Officiële website

Peter Pan Speedrock

Eindhovens powerrock-trio dat met supersnelle rock aansluiting vindt bij de nieuwe (internationale) lichting ramrockers zoals Nashville Pussy (Verenigde Staten), The Hellacopters (Zweden) en Gluecifer (Noorwegen), die allen één ding gemeen lijken te hebben: een voorliefde voor (de oude) AC/DC.
Volledige biografie...

Bezetting

Peter Van Elderen   gitaar, zang
Bart Geevers   basgitaar
Bart Nederhand   drums

Overige muzikanten

Bob Muileboom   basgitaar
Richard Plukker   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1977   Joris Linssen & Caramba
1999   Celestial Season
2000   Spoiler
Meer resultaten... Minder resultaten

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

4-2-23, ScumBash, Rotterdam
6-5-23, HRIEPS, Grijpskerke
15-6-23, Hellfest, Clisson

Biografie Peter Pan Speedrock

Eindhovens powerrock-trio dat met supersnelle rock aansluiting vindt bij de nieuwe (internationale) lichting ramrockers zoals Nashville Pussy (Verenigde Staten), The Hellacopters (Zweden) en Gluecifer (Noorwegen), die allen één ding gemeen lijken te hebben: een voorliefde voor (de oude) AC/DC.

1996

Peter Pan wordt in Eindhoven opgericht door zanger/gitarist Peter van Elderen (Duty = Ignorance, Life On Grey) met als doel om eens flink te gaan rocken. Hij krijgt gezelschap van drummer Bart Nederhand en bassist Bob Muileboom.

1997

De aanpak van Peter en zijn companen slaat aan en het eerste gelijknamige, door Pieter Kloos geproduceerde album dan ook bij major Virgin. Het vertrek van Henk Voortman, zo'n beetje de enige bij Virgin die in de Eindhovense rockers gelooft, resulteert in een tegenvallende promotie en een minimaal studiobudget. Desalniettemin staat het drietal in de maanden die volgen tientallen malen op de planken, onder meer met Motorpsycho en Dead Moon. Na beëindiging van de samenwerking met Virgin voegt bassist Bart Geevers, die Bob Muileboom vervangt, zich aan het eind van het jaar bij de band.

Pieter Kloos

1998

De tweede cd Rocketfuel wordt uitgebracht via het Friese Marista-label. De plaat is geproduceerd door Peer Rave en Theo van Eenbergen (alias Theo van Rock, bekend van Nasmak en de Rollins Band). Peter Pan rockt op Rocketfuel nog harder en smeriger dan op haar voorganger en het etiket speedrock dat de band zichzelf opplakt, is dan ook volledig terecht. De muziek is vergelijkbaar met internationale ramrockbands als het Amerikaanse Nashville Pussy, de Zweedse Hellacopters en het Noorse Gluecifer, allen bands die naast supersnelle rock een voorliefde voor het oude werk van AC/DC en Mötorhead aan de dag leggen.

Nasmak Peer Rave Theo van Eenbergen

1999

Peter Pan treedt aan op Dynamo Open Air en toert langs het Nederlandse clubcircuit en krijgt zodoende veel aandacht. Op het Rotterdamse stonerrock-label Drunken Maria Records verschijnt de 10" vinyl EP Homesteel, waarover de (inter)nationale pers lovend schrijft.

2000

Peter Pan Speedrock Het nieuwe millennium begint voor Peter Pan met een uitgebreide tournee langs de vaderlandse podia waarin de groep haar vierde album Killermachine (hun eerste op het label Suburban) aan het publiek presenteert. De plaat klinkt harder en lomper dan de voorgaande, maar krijgt desalniettemin alom positieve reacties. De band speelt ook in het buitenland, ondermeer tijdens het NXNW-festival (North By North West) in Portland, Oregon. Richard Plukker fungeert regelmatig als invalbassist.

2001

Peter Pan maakt indruk op South By South West te Austin, Texas. In de zomer verschijnt de single Action op vinyl en komt tegelijkertijd een cd-single uit waarop de band samen met bandmascotte Dikke Dennis een Nederlandstalige versie van The Ace Of Spades uitvoert. Begin november komt het nieuwe album Premium Quality Serve Loud! uit. Aan de bandnaam wordt het woord Speedrock toegevoegd. De single Resurrection wordt regelmatig gedraaid door ondermeer 3FM, Kink FM en Studio Brussel. De animatieclip bij het nummer wordt gemaakt door cartoonist Michiel Hoving met de antistripheld Ugly Mean Chickie in de hoofdrol.

2002

Peter Pan Speedrock speelt in de zomer op Lowlands, Dynamo en het Roskilde-festival in Denemarken. Op 30 augustus presenteert Peter Pan Speedrock tijdens een avond in de Eindhovense Effenaar het album Speedrock Chart Busters Vol. 1, een plaat vol covers van onder meer Misfits, Turbonegro, The Cult, Led Zeppelin en Butthole Surfers.

2003

Peter Pan Speedrock Op 26 mei verschijnt de opvolger van Premium Quality Serve Loud. Suburban Records heeft voor zowel dit album als backcatalogue van de band een licentiedeal gesloten voor de rest van Europa met het Duitse Bitzcore Records en is in onderhandeling voor Amerika en Japan. De cd Lucky Bastards is geproduceerd door de Amerikaanse producer Kurt Bloch. Peter Pan Speedrock speelt in juni op Pinkpop. Drummer Nederhand wordt door muzikanten in Nederland uitgeroepen tot beste drummer van het jaar en krijgt daarvoor in Tilburg een Duiveltje uitgereikt uit handen van het Nationaal Pop Instituut. Peter Pan Speedrock speelt in Nederland (o.a. met Textures als voorprogramma), België, Duitsland, Frankrijk, Kroatië en reist een maand met Nashville Pussy door de Verenigde Staten en Canada waar de band zo'n 25 optredens doet.

Textures

2004

Peter Pan Speedrock speelt op Noorderslag. De band ontvangt op 10 februari een Zilveren Harp tijdens de uitreiking in 't Spant in Bussum. Peter Pan Speedrock tourt door Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Tsjechië. In maart staat de band op de Amsterdamse Dam tijdens het benefiet festival Save Tibet Now! Samen met The Shavers en Green Hornet doet de band de korte Jack Daniels tournee. Bitzcore Records brengt de verzamelaar Loud, Mean, Fast & Dirty uit met daarop de hoogtepunten van de eerste vier albums. In juni staat de band op Parkpop en op het Duitse With Full Force.

Green Hornet The Shavers

2005

Peter Pan Speedrock De hele maand februari verblijft Peter Pan Speedrock in Zweden om een het album Spread Eagle op te nemen. Half april ligt de cd in de winkels. Een maand eerder verschijnt een splitalbum met de band Zeke en doet Peter Pan Speedrock samen met Danko Jones en El Guapo Stuntteam mee aan de derde editie van de Jack Daniel's Rock Night. Tijdens de Muzikantendag in de Melkweg te Amsterdam op 21 mei krijgt Peter van Elderen een Duiveltje uitgereikt in de categorie Beste Gitarist. De muziekprijs is een initiatief van het Nationaal Pop Instituut. De winnaars zijn door een internetstemming op de website van het NPI door hun collega-muzikanten gekozen. Peter Pan Speedrock brengt samen Def P van Osdorp Posse een Tibetnummer uit speciaal voor het festival Ticket For Tibet dat op 28 augustus plaatsvindt bij het Brabantse Aquabest. Doel van het festival is de Tibetanen kracht te geven in hun vreedzame strijd tegen de onderdrukking door China. De muzikanten van Peter Pan Speedrock sluiten het jaar af met de tweede editie van het door de band georganiseerde reizende festival Revenge of the Rock&Roll Monsters, samen met bevriende bands Black Rodeo uit Drenthe, 69Charger uit Eindhoven, 50 Foot Combo uit België en Mad Sin uit Berlijn. De tournee start op 8 december in het Tagrijn te Hilversum en eindigt 18 december in Bibelot te Dordrecht.

69 Charger Osdorp Posse

2006

Peter Pan Speedrock Vanaf maart trekt Peter Pan Speedrock door Europa met optredens in Nevers, Rennes, Parijs en Dijon, gevolgd door shows in Scandinavië. Tijdens de Muzikantendag op 27 mei in de Melkweg te Amsterdam krijgt Bart Geevers een Duiveltje uitgereikt in de categorie Beste Bassist. Alle muzikanten van Peter Pan Speedrock hebben nu een Duiveltje in huis. 11 november verschijnt op DVD de documentaire Speedfreak Manifesto over de carrière van Peter Pan Speedrock aangevuld met onder anderen videoclips en commercials. Op 2 december organiseert de band de eerste editie van Speedfest, een festival in het Klokgebouw te Eindhoven met optredens van The Exploited, Nashville Pussy, Demented Are Go, Tech-9, El Guapo Stuntteam, Bang Bang Bazooka en Bad Preachers.

Tech-9

2007

Peter Pan Speedrock Peter van Elderen start samen met drie leden uit de band Borehole als gelegenheidsproject de stonerband Repomen. Het album Spread Eagle wordt door het label Prophase Music in Noord-Amerika uitgebracht. In het voorjaar speelt de band onder meer op Paaspop in Zieuwent en Schijndel en de Duitse festivals With Full Force, Rheinkultur en Traffic Jam. Vanaf september ligt het zevende album Pursuit Until Capture in de winkels. In Europa verschijnt de CD bij het Duitse label People Like You, terwijl het Amerikaanse label Prophase Music de plaat later in het jaar in Noord-Amerika uitbrengt. Net als het vorige album is de productie in handen van de Zweed Tomas Skogsberg.

Repomen

2008

29 november vindt voor de derde keer het rock-'n-roll festival Speedfest plaats in Eindhoven. Peter Pan Speedrock is weer betrokken bij de organisatie en een van de vijftien bands die op het festival spelen. Tijdens Speedfest presenteert de band Cross Contamination een split-CD met Batmobile waarop beide bands elkaars nummers coveren.

Batmobile

2009

Het nieuwe Deense label What Happened To The Reason For Screaming Records brengt een 10” uit waarop acht Deense bands hun versie spelen van Peter Pan Speedrocks nummer Heatseaker. De uitgave van de plaat wordt op 5 september gevierd met een optreden in Kopenhagen. Peter Pan Speedrock brengt 18 november een eerbetoon aan Peter Koelewijn met een optreden vanaf een dak aan de Heezerweg te Eindhoven, de geboorteplek van Koelewijn. Het is die dag precies vijftig jaar geleden dat diens hit Kom Van Dat Dak Af werd opgenomen. Na optredens in België, Frankrijk en het Duitse Münster, organiseert de band op 28 november de vierde editie van Speedfest in Eindhoven, met optredens van onder anderen Death Angel, Karma To Burn, G.B.H., New Bomb Turks en The Shavers. December staat in het teken van een tournee door Duitsland, Tsjechië en Oostenrijk.

The Shavers

2010

In februari speelt Peter Pan Speedrock op het Franse Stay Sick Festival in Rennes. Bassist Bart Geevers maakt onderdeel uit van A Tribute To The Stooges, een gelegenheidssupergroep met leden uit Urban Dance Squad, The Spades, The Riplets en The Bloody Honkies. Een van de optredens van deze band is tijdens Zwarte Cross op 26 juli. Op 24 september 2010 komt het nieuwe album van Peter Pan Speedrock uit. We Want Blood wordt voorafgegaan door de single Crank Up The Everything. Het team van Gojufilm maakt bij deze single een spectaculaire videoclip waarin filmbeelden worden gecombineerd met 2D- en 3D-animatie.

2011

Tijdens het door de band georganiseerde festival Speedfest, op 10 december in het Klokgebouw te Eindhoven, presenteert Peter Pan Speedrock het verzamelalbum Fiftysomesuperhits.

Discografie Peter Pan Speedrock

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Peter Pan Speedrock

Audio/Video Peter Pan Speedrock

Video Peter Pan Speedrock

Peter Pan Speedrock - We ...
Peter Pan Speedrock - We Want Blood (Official)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Peter Pan Speedrock - We Want Blood (Official)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer