Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PETER VINCENT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1954 - heden

Genre

engineer, gitaar, piano, producer, producers, sessiemuzikanten

Online

Officiële website

Peter Vincent

Producer en opnametechnicus Peter Vincent begint zijn carrière in de Telstar studio's van Johnny Hoes. Hier is hij als producer betrokken bij de succesvolle Doe Maar albums Doe Maar, Skunk en Doris Day En Andere Stukken. Sinds 1985 heeft Peter Vincent zijn eigen PVM studio in het Brabantse Deurne.
Volledige biografie...

Instrumenten

engineer, gitaar, piano, producer

Genoemd in de biografie van

1978   Doe Maar

Biografie Peter Vincent

Producer en opnametechnicus Peter Vincent begint zijn carrière in de Telstar studio's van Johnny Hoes. Hier is hij als producer betrokken bij de succesvolle Doe Maar albums Doe Maar, Skunk en Doris Day En Andere Stukken. Sinds 1985 heeft Peter Vincent zijn eigen PVM studio in het Brabantse Deurne.

1954

Peter Vincent wordt geboren op 6 mei in Helmond. Na de MULO te hebben gedaan gaat hij naar de MTS waar hij een opleiding in de elektronica volgt. Hij speelt ook in diverse bands, waaronder Volkoren en Houdoe, een dialect folkrock band. Peter Vincent speelt gitaar en piano.

1977

Vincent begint zijn carrière als opnametechnicus/producer bij Telstar, het label van Johnny Hoes. Hij is hier onder meer verantwoordelijk voor de productie van de zeer succesvolle Doe Maar albums Doe Maar, Skunk en Doris Day En Andere Stukken.

Doe Maar Johnny Hoes

1982

Na vijf jaar bij Telstar te hebben gewerkt maakt Peter Vincent de overstap naar de Jan Vis studio.Hij runt de studio in Rosmalen waar hij naast de platen van 'in huis' artiesten als Albert West ook de albums van onder meer What Fun, The Fortunes, The Trammps en Bots produceert. Dit jaar wint hij ook de producersprijs voor zijn werk met Doe Maar.

Albert West Bots What Fun!

1985

Peter Vincent begint zijn eigen PVM studio, een afkorting van Peter Vincent Music. De PVM studio bevindt zich in het Brabantse dorp Deurne. Peter Vincent is ondertussen ook een veelgevraagd freelance producer en opnametechnicus en werkt onder meer in de Wisseloord studio's, de Bolland studio's, Bulletsound, Fendalsound en Eurosound. Hij is betrokken bij vele live radio- en tv-uitzendingen waaronder Volgspot live, Sesjun, North Sea Jazz en Jonge Mensen Op Het Concertpodium.

1989

Halverwege het jaar vertrekt Peter Vincent bij de studio van Jan Vis.

1996

PMV ontwikkelt het concept flightcase studio. Dit is een complete 24-sporen studio die past in een flightcase achterin een ruime auto. Met dit mobiele concept worden vele concerten opgenomen waaronder Tros Sesjun op Curaçao, maar ook succesvolle cd's van Rowwen Hèze, De Dijk, Robert Long, Boudewijn de Groot en Bløf.

Bløf Boudewijn de Groot De Dijk Robert Long Rowwen Hèze

2000 - 2005

In 2000 wordt de PVM mobile, een compacte opnametruck, in gebruik genomen. Deze mobiele studio biedt de mogelijkheid van audioregistratie tot 96 microfoonkanalen en is geschikt voor vrijwel elke radio/tv uitzending of cd- of dvd-opname. Anno 2005 houdt Vicent zich hoofdzakelijk bezig met dvd live registraties.
Overzicht van bijdragen op platen van acts die geen eigen entry hebben in de Encyclopedie:
producer
1983 - Houdoe 'Houdoe'
1997 - Lenette van Dongen 'Jagadamba'
engineer, o.a.:
1980 - Leon Haines Band 'I Wanna See You Now ... '
1981 - Octopus 'Tonight'
gastmuzikant, o.a.:
1997 - Lenette van Dongen 'Jagadamba'

Discografie Peter Vincent

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Peter Vincent

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer