Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PETER WEEKERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Peter Weekers in 1982

Periode

14-04-1953 - heden

Genre

fluit, folk, instrumentaal, panfluit, percussie, pop, tin whistle

Peter Weekers

Fluitist Peter Weekers (Noordwijkerhout, 14 april 1953) richt samen met Erik Visser in 1977 de groep Flairck op. Hij begint pas op zijn zeventiende fluit te spelen en specialiseert zich naast zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag ook op het gebied van improvisatie. Weekers bekwaamt zich ook ...
Volledige biografie...

Instrumenten

fluit, panfluit, percussie, tin whistle

Genoemd in de biografie van

1981   Flairck
1986   Flairck

Biografie Peter Weekers

Fluitist Peter Weekers (Noordwijkerhout, 14 april 1953) richt samen met Erik Visser in 1977 de groep Flairck op. Hij begint pas op zijn zeventiende fluit te spelen en specialiseert zich naast zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag ook op het gebied van improvisatie. Weekers bekwaamt zich ook op panfluit en werkt voor onder anderen het theatergezelschap Het Werkteater, toneelgroep De Appel en Herman van Veen. Begin jaren tachtig onderbreekt hij zijn werk voor Flairck en brengt hij twee soloalbums uit: Fata Morgana (1982) en Mamadeus (1983). In 1986 keert hij terug bij Flairck en hij is ook weer als componist bij de groep betrokken. In samenwerking met de Britse componist/producer Mike Batt maakt hij eind jaren tachtig twee panfluit-cd’s: Behind The Bamboo Fence, opgenomen in de Abbey Road Studio's te Londen, en Rhapsodies. Samen met Annet Visser richt Peter Weekers in 1995 Zenga op. Deze muziektheatergroep speelt muziek op exotisch ogende instrumenten gecombineerd met dans en acrobatiek. Van de groep verschijnen ook albums. Weekers speelt onder meer op panfluiten gebouwd door A.T. de Boer, Uillean pipes gebouwd door Eugene Lambe, bamboefluit, steelwhistle en tinwhistle, slagwerk en de Japanse fluit shakuhachi.

In bezetting van

Flairck   fluit, panfluit
Zenga   doedelzak, fluit, panfluit, percussie, tin whistle, zang

Discografie Peter Weekers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Peter Weekers

Audio/Video Peter Weekers

Video Peter Weekers

Peter Weekers - Wish you ...
Peter Weekers - Wish you were here (panflute)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Peter Weekers - Wish you were here (panflute)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer