Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PHONEY AND THE HARDCORE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Phoney And The Hardcore

Periode

1978 - 1981

Genre

new wave, rock

Phoney And The Hardcore

Rock & roll- en bravoure-band uit Groningen, die geïnspireerd door het succes van Herman Brood begin jaren tachtig heel kort aan het succes ruikt. Als sleutelband in de bloeiende lokale muziekscene invloedrijker dan het geringe plaatsucces doet vermoeden.
Volledige biografie...

Bezetting

Erik Strack Van Schijndel   zang
Ilja Camping   gitaar
Biem Visser   toetsinstrumenten
Wim Van Der Boom   basgitaar
Wolter Gall   drums

Overige muzikanten

Erik de Zwaan   gitaar
Jack Hazebroek   drums
Tom van der Schoot   basgitaar
Bernard Reinke   gitaar
Kees Alkema   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1977   The Meteors
1978   Bart Chabot

Biografie Phoney And The Hardcore

Rock & roll- en bravoure-band uit Groningen, die geïnspireerd door het succes van Herman Brood begin jaren tachtig heel kort aan het succes ruikt. Als sleutelband in de bloeiende lokale muziekscene invloedrijker dan het geringe plaatsucces doet vermoeden.

1978

Halverwege de jaren zeventig begint middelbare school-dropout Erik Strack een kroeg in het hartje van Groningen. Zijn pad kruist dat van Herman Brood en Hugo Sinzheimer. Samen met The Sinz schrijft hij enkele liedjes voor Brood. Strack richt met Sinzheimer in 1976 de band Little Beaver op. In een gewijzigde bezetting gaat die band een jaar later door als Snake, maar als Sinzheimer naar Amsterdam verhuist en daar The Meteors begint, houdt Snake op te bestaan, Strack richt Phoney and the Hardcore op. Van de eerste, steeds wisselende bezettingen maken onder meer Ilja Camping (gitaar), Wolter Gall (Little Beaver, Snake) (drums) en Wim van der Boom (a.k.a. Vinch Lynch) (bas) deel uit.

Herman Brood Hugo Sinzheimer Little Beaver Snake The Meteors

1979

Phoney And The Hardcore Via het Nederlandse label Ariola komt het debuut Phoney Hits uit. De plaat wordt goed ontvangen en ook in het live-circuit boert de band uitstekend. Extra publiciteit komt er wanneer Herman Brood een hit scoort met de Strack-compositie I Love You Like I Love Myself.

Herman Brood

1980

Phoney And The Hardcore Na de poging om Herman Brood in Amerika te lanceren, wordt ook Phoney and the Hardcore de oceaan overgevlogen. Onder leiding van Tim O'Brien (producer en directeur van Ariola America) wordt - met hulp van studiomuzikanten - een tweede album opgenomen. Het blijkt een glad, ongeïnspireerd werkstuk dat de carrière van Phoney and the Harcore in de kiem smoort. Net als bij Herman Brood mislukt het Amerikaanse avontuur. De band raakt haar contract met Ariola kwijt.

Herman Brood

1981

Visser, Reinke en Alkema ruimen het veld en worden vervangen door Erik de Zwaan (gitaar, onder andere Herman Brood en The Meteors) en Jack Hazebroek (drums, ex-Jenner Band). De eigen beheer-single Sorrow haalt de tipparade, maar kort daarna valt Phoney and the Hardcore uit elkaar.

Herman Brood Jenner Band The Meteors

1982

Hazebroek vertrekt naar Toronto. Hij speelt daar met de Canadese rocker Brian Plummer en de Canadees/Engelse skaband Rude Boy. In Engeland wint hij een door Bill Wyman georganiseerde talentenjacht waarna hij de single Get Ahead (1988) kan opnemen in de Rolling Stones Mobile Studio. Het levert hem aandacht op in de media (o.a. bij Terry Wogan), een door de BBC uitgezonden galaconcert in de Royal Albert Hall met onder meer Phil Collins, Chris Rea en Bill Wyman en een BBC-documentaire. Hij neemt in Keulen een single op met The Graduates, voorheen bekend als The Sunny Jim Band, de groep waar Hazebroek ooit zijn carrière mee is begonnen.

Discografie Phoney And The Hardcore

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Phoney And The Hardcore

Audio/Video Phoney And The Hardcore

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer