Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PIEN FEITH

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Pien Feith in 2010

Genre

componist, indie, sampler, singer-songwriter, tekstschrijver, toetsinstrumenten, zang

Online

Officiële website

Pien Feith

Pien Feith is een singer-songwriter uit Amsterdam. Op haar albums Dance On Time (2011) en Tough Love (2013) speelt ze een combinatie van indiepop en elektronische muziek met invloeden uit dance en hiphop.
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, sampler, tekstschrijver, toetsinstrumenten, zang

Bezetting

Peter Akkerman   basgitaar
Ben Schaipp   achtergrondzang, percussie
Pim Verlaek   drums
Melvin Wevers   gitaar, sampler, toetsinstrumenten

Overige muzikanten

Bow Evers   drums, percussie
Roy Santiago   drums
Bart de Kroon   basgitaar
Sebastiaan Janssen   drums

Genoemd in de biografie van

2006   We vs. Death
2014   Happy Camper

Biografie Pien Feith

Pien Feith is een singer-songwriter uit Amsterdam. Op haar albums Dance On Time (2011) en Tough Love (2013) speelt ze een combinatie van indiepop en elektronische muziek met invloeden uit dance en hiphop.

In bezetting van

Neonbelle   banjo, gitaar, zang

2005 - 2010

Pien Feith Pien Feith begint als vertolker van ingetogen liedjes, zichzelf op akoestische gitaar begeleidend in kleine cafés en huiskamers. Haar uitvalsbasis is eerst Utrecht. Daar stelt ze een band samen die bestaat uit gitarist Melvin Wevers (Vehicle), bassist Bart de Kroon (We vs. Death) en drummer Roy Santiago. Als haar eerste minialbum The Wilderness Sound begin 2007 uitkomt, heeft Santiago plaatsgemaakt voor Sebastiaan Janssen. 'Alsof Cat Power op een regenachtige zondagmiddag begeleid wordt door Sonic Youth,' schrijft de recensent van muziekblad Oor over The Wilderness Sound. Het liedje Bones To Pick wordt opgepikt door de makers van de onafhankelijk geproduceerde Amerikaanse speelfilm Trucker (James Mottern, 2008) en is een paar minuten lang prominent te horen op een belangrijk moment in deze film. Feith maakt enige tijd deel uit van noiserockgroep The Very Sexuals. Samen met Jelte Heringa (Most Unpleasant Men, Durk Attaturk) doet ze mee aan het project In A Cabin With. Het duo sluit zich in 2007 een week lang op in een Belgische bungalow en neemt elektronische liedjes op die in 2010 uitgebracht worden onder de naam Neonbelle. De cd wordt genomineerd voor de 3voor12award. Neonbelle is van grote invloed op de manier waarop Pien Feith vervolgens liedjes schrijft. Ze leert toetsen spelen en muzieksoftware gebruiken en verwerkt invloeden uit hiphop in haar eigen songmateriaal. Elektronica verbreedt het klankpalet en geeft meer compositorische mogelijkheden. Drummer/percussionist Pim Verlaek werkt mee aan het creëren van de beats.

Neonbelle Roy Santiago We vs. Death

2011 - 2012

Het resultaat van de nieuw ingeslagen weg is het debuutalbum Dance On Time (2011). Ook deze plaat levert Pien Feith een nominatie op voor de 3voor12award. Live wordt de zangeres terzijde gestaan door gitarist Melvin Wevers, drummer Bow Evers (HIT ME TV) en bassist Peter Akkerman. Ze staat onder meer op Noorderslag, Motel Mozaïque en treedt op in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Van Dance On Time verschijnt een versie met remixen door onder anderen Sotu The Traveller, Quick & Brite, Applescal en Nuno Dos Santos. De zangeres volgt een half jaar een cursus audioproductie en schrijft in de thuisstudio samen met coproducer Melvin Wevers liedjes voor haar tweede album. In juli 2012 worden zang, drums, synthesizers en gitaren opgenomen in de ARC studio in Amsterdam. Tijdens het afwerken van de nummers krijgen Feith en Wevers hulp van engineer Philip J. Harvey (The White Stripes, Modest Mouse, The Raconteurs). De eindmix vindt in oktober plaats in Chicago in de Soma Studios van producer John McEntire (Tortoise, The Sea and Cake). Ook worden daar drum- en synthesizerpartijen opnieuw opgenomen. De eindmix wordt gedaan door de uit Brooklyn afkomstige producer en engineer Chris Moore (Yeah Yeah Yeahs, TV On The Radio, Yeasayer, Liars). Met haar band, die in deze periode bestaat uit Wevers, Akkerman en drummer/percussionist Pim Verlaek, doet Feith try-outs in Luxor Live (Arnhem), Mezz (Breda) en De Groene Engel (Oss).

HIT ME TV

2013

In januari staat Pien Feith op Noorderslag in Groningen. Percussionist Ben Schaipp maakt ook deel uit van de bezetting. Het tweede album Tough Love komt op 14 maart in de Benelux uit via V2 Records en wordt later genomineerd voor een 3voor12 award. Voordat op 12 april de clubtournee van start gaat in Leeuwarden, met singer-songwriter Tessa Rose Jackson in het voorprogramma, is Feith als muziekprogrammeur betrokken bij het Utrechtse festival Tweetakt dat plaatsvindt vanaf 22 maart tot en met 7 april. Tijdens Record Store Day op 20 april treedt Pien Feith op in Hilversum, Haarlem en Amsterdam. Op 5 mei is ze met haar band een van de acts tijdens de opening van het concertseizoen in het Vondelpark Openluchttheater te Amsterdam. Tijdens de Museumnacht in Amsterdam op 2 november treedt Pien Feith op in de Hermitage. Speciaal voor de gelegenheid schrijft ze het nummer The Future.

Tessa Rose Jackson

2014 - 2015

Voor de korte animatiefilm ‘A single life’ van Job, Joris en Marieke neemt Pien Feith met Happy Camper de titelsong op. De film wordt genomineerd voor een Oscar.
In 2015 maakt Feith als toetsenist onderdeel uit van de band van Roy Santiago.

Happy Camper Roy Santiago

Discografie Pien Feith

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Pien Feith

Audio/Video Pien Feith

Video Pien Feith

Pien Feith - I Can Hustle...
Pien Feith - I Can Hustle, I Can (Live in Bitterzoet)
Pien Feith @ DWDD 'I Have...
Pien Feith @ DWDD 'I Have Done Nothing'
Pien Feith - At The Blow Up
Pien Feith - At The Blow Up
Pien Feith - Dance On Time
Pien Feith - Dance On Time

Audio Pien Feith

Oh Radical Me
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Pien Feith - At The Blow Up

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer