Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PIETER KLOOS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

producer, producers

Pseudoniemen

Pidah

Pieter Kloos

Pieter Kloos is een gerenommeerde producer uit Eindhoven Rockcity. Zijn studio The Void is vooral populair bij alternatieve en harde gitaarbands uit binnen- en buitenland.
Volledige biografie...

Instrumenten

producer

Genoemd in de biografie van

1989   Disturbing Foresights
1995   Tupelo Honey
1997   Peter Pan Speedrock
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Pieter Kloos

Pieter Kloos is een gerenommeerde producer uit Eindhoven Rockcity. Zijn studio The Void is vooral populair bij alternatieve en harde gitaarbands uit binnen- en buitenland.

1990 - 2009

Pieter Kloos, a.k.a. Pidah, is geboren in 1966 in Geldrop. Hij speelt in de bands Harry's Quintet, Combo Venceremos, ASL, Kloos And Open. Voordat hij in 1995 studio The Void in Eindhoven begint, werkt hij als freelancer in de Tango Studio in Eindhoven en richt hij de Valhalla studio op (waar later The Void in feite uit voortkomt). In The Void neemt hij vooral Nederlandse, maar ook Noorse, Duitse en Belgische acts (El Guapo Stuntteam) op. Kloos werkt sinds 1994 ook regelmatig met de Noorse band Motorpsycho, zowel live (sound engineer) als in de studio (de platen Blissard, Roadworks Vol. 1, In The Fishtank 10).

2010 - 2011

Pieter Kloos gaat onder meer de studio in voor de opnames van het debuut van de klassieke hardrockband Vanderbuyst en het tweede album van de vanuit Eindhoven opererende occulte rockband The Devil's Blood.

2012

Van The Backcorner Boogie Band, de band van de voormalige voorman van Jovink & The Voederbietels, verschijnt het debuutalbum The Kotten Fields Sessions. Pieter Kloos verzorgt de mix en de mastering.

Overzicht van producties van Pieter Kloos voor acts die geen eigen entry hebben in de Encyclopedie:1995 - Clincher 'Clincher'

2001 - Ballerina Liberation Front 'Autopilots'

2003 - The Gecko Brothers 'Stop Bitchin', Start Drinkin''

2003 - Woost 'Red EP'

2004 - Ragtime Wranglers 'Low Man On A Totempole'

2008 - Hooghwater 'Hooghwater' EP (mix+mastering)

2009 - We Are Not The Netherlands 'We Are Not The Netherlands' (engineer)

The Backcorner Boogie Band

Discografie Pieter Kloos

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Pieter Kloos

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer