Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PIM MOORER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

22-11-1954 - heden

Genre

arrangeur, componist, hedendaags, producer, zang

Biografie Pim Moorer

Pim Moorer werd geboren op 22 november 1954 te Amsterdam. Hij studeerde piano en gitaar en vervolgens theorie bij Theo van Essen, nieuwe muziek bij Harry Sparnaay, instrumentatie/orkestratie bij Geert van Keulen en compositie bij Robert Heppener en Ton de Leeuw aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Moorer verblijft afwisselend in Vlaanderen ...
Volledige biografie...

Instrumenten

arrangeur, componist, producer, zang

Biografie Pim Moorer

1954

Pim Moorer werd geboren op 22 november 1954 te Amsterdam.
Hij studeerde piano en gitaar en vervolgens theorie bij Theo van Essen, nieuwe muziek bij Harry Sparnaay, instrumentatie/orkestratie bij Geert van Keulen en compositie bij Robert Heppener en Ton de Leeuw aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Moorer verblijft afwisselend in Vlaanderen en Nederland alwaar hij tevens werkzaam is als docent, arrangeur en producer.
Het werk van de Nederlandse Antwerpenaar omvat kamermuziek, liederen, film- en toneelmuziek, koorwerken en kinderliedjes. Zijn muziek kenmerkt zich door een theatrale en literaire kwaliteit, getuige o.a. zijn Sellin Lieder (1998) op teksten van de Berlijnse dichter Birger Sellin en zijn 'dramatische scènes' Inner Music (2002) en A Wonderful Kind Of Liebestod (2006), beiden op teksten van Peter Verhelst.

(2006)

Discografie Pim Moorer

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Pim Moorer

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer