Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

POLAR TWINS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Polar Twins in 2012

Periode

2008 - heden

Genre

chanson, folk, pop/rock

Polar Twins

Polar Twins is het duo Dirk Polak en Mark Ritsema. De muzikanten ontmoeten elkaar in 2005 tijdens een tentoonstelling, waarna Ritsema (Spasmodique, Cobraz, Raskolnikov) deel uitmaakt van de vernieuwde bezetting van Polaks new wave-band Mecano. Na het uiteenvallen van die band doen de twee in 2008 in Athene enkele optredens ...
Volledige biografie...

Bezetting

Dirk Polak   accordeon, zang
Mark Ritsema   gitaar, zang

Overige muzikanten

Peter Jessen   achtergrondzang, basgitaar, contrabas
Joeri Rook   drums
Daisy Cools   achtergrondzang, piano
Vera Jesse Jührend   achtergrondzang, gitaar

Genoemd in de biografie van

2008   Mecano
2008   Raskolnikov

Biografie Polar Twins

Polar Twins is het duo Dirk Polak en Mark Ritsema. De muzikanten ontmoeten elkaar in 2005 tijdens een tentoonstelling, waarna Ritsema (Spasmodique, Cobraz, Raskolnikov) deel uitmaakt van de vernieuwde bezetting van Polaks new wave-band Mecano. Na het uiteenvallen van die band doen de twee in 2008 in Athene enkele optredens met hun Nederlands/Griekse band Deep Sea Conspiracy. Terug in Nederland werkt het duo onder de naam Polar Twins vanaf augustus 2008 in Rotterdam aan nieuw songmateriaal. Eind 2010 starten in de MI5 Studios in Hoorn de opnamen voor een eerste album, geholpen door vrienden en collega's. De laatste mixen worden afgerond in februari 2012. Wee Small Hours At Swansneck is vernoemd naar de Rotterdamse straat Zwaanshals en bevat een mix van Europese pop, artrock, folk en chansons over muzikale en literaire helden, recente reizen en liefdesaffaires. De uitgave van de plaat gaat gepaard met een korte tournee in oktober 2012 samen met labelgenoten The Use Of Ashes en begeleid door een vier man/vrouw sterke band.

Discografie Polar Twins

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Polar Twins

Audio/Video Polar Twins

Video Polar Twins

Polar Twins - Changeless ...
Polar Twins - Changeless In Athens
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Polar Twins - Changeless In Athens

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer